Składniki:
- 1,5 łyżki mleka
 - 1 cytryna
 - 1 pomarańcza 
 - 110 g masła
 - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 2 jajka 
 - 1 szklanka mąki pszennej
 - 2/3 szklanki cukru
 
Piekarnik nagrzej do 180 stopni, formę na muffiny wyłóż papilotkami.
Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia i odłóż na później.
Cytrynę i pomarańczę sparz, zetrzyj skórki z obu cytrusów. Przekrój na pół i wyciśnij z każdej sok - ten z pomarańczy zostaw do lukru.
Masło i cukier utrzyj w misie miksera na jasną i puszystą masę. Dodawaj kolejno jajka, każdorazowo po dodaniu dokładnie miksując. Wsypuj stopniowo mąkę i mieszaj szpatułką. Sok z cytryny wymieszaj z mlekiem i wlać do masy. Dodaj skórkę z cytryny i pomarańczy. Dokładnie zamieszaj. Rozdziel pomiędzy papilotki, napełniając je do ok. 2/3 wysokości. Piecz przez około 20 minut, do złotego koloru i studź na kratce.
 Składniki na krem:
- 300 g serka kremowego (typu philadelphia)
 - 250 g masła (miękkiego)
 - 1 i 3/4 szklanki cukru pudru
 - dowolny barwnik spożywczy
 
 Masło utrzyj do białości. Stopniowo (najlepiej łyżka po łyżce) dodawaj cukier puder, cały czas ucierając. Następnie powoli dodawaj serek kremowy - ważne jest, aby cały czas ucierać. Na koniec dodaj dowolną ilość barwnika, zmiksuj dokładnie. Cały krem schłódź w lodówce przez 1 godzinę.
Schłodzony krem przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką lub szprycy i udekoruj babeczki. 
Podwaj posypane kolorowymi, cukrowymi kuleczkami lub inną posypką,
Smacznego! :-)