Wybór ciast, które przygotować można na Wielkanoc jest ogromny. Jeśli chcecie je przygotować sam, a nie macie specjalnie dużo czasu, to mazurek kajmakowy będzie idealnym rozwiązaniem. Wykonanie go zajmie Wam około godziny. Gotowy mazurek jest słodki i ...
W Wielkanoc na każdym stole prawdopodobnie pojawi się mazurek. Moim ulubionym jest mazurek z masą kajmakową posypany płatkami migdałów. Ale specjalnie dla was przygotowałam mazurek nieco bardziej pracochłonny czyli z dżemem porzeczkowymi czekolad...
Fit mazurek (żytni z masą kajmakową) Zbliża się Wielkanoc. Już za moment, już za chwilkę siądziemy wszyscy przy świątecznym stole, by podzielić się jajkiem i złożyć sobie Wielkanocne życzenia. Na świątecznym stole, wśród tradycyjnych potraw nie może oc...
Mazurek z masą krówkową, bananami i bezą
Mazurek z masą krówkową, bananami i bezą
Mazurek z masą krówkową, bananami i bezą.Nie przepadam za klasycznymi mazurkami, ale ten mogę jeść bez końca. Pewnie myślicie, że musi być mega słodki. Słusznie, bo...
Mazurek to chyba jedyne ciasto na które jest tyle przepisów i pomysłów, dla mnie tradycyjny mazurek koniecznie musi mieć kruche ciasto. Ten mazurek w wersji ajerkoniakiem i dżemem z czarnej porzeczki. Przepis z moich wypieków. Składniki: Ciasto kruche...
Bardzo smaczny mazurek z dżemem dyniowym i masa kajmakową, moja rodzina bardzo lubi mazurki z tą masą. Ciasto nie wymaga wcześniejszego pieczenia, można je jeść na następny dzień, jest miękkie.Składniki:Ciasto:400 gram mąki krupczatki200 gram masła100 ...
Mazurek na zdjęciu miał być z dżemorem, ale w dżemorze zamieszkała pleśń. Jest bardzo smaczny bez, niemniej bardzo polecam użyć dżemu dla złamania słodyczy kajmaku. Składniki na spód: 175 g mąki pszennej 50 g drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru...
Wielkanocna tradycja : mazurek. Co roku kupiony w sklepie, lecz w tym roku zrobiony własnoręcznie i smakuje bardziej niż te kupne. Myślałam, że przygotowanie mazurka zajmuje dużo czasu, lecz nie, okazał się bardzo prosty w przygotowaniu.Wesołych Świąt ...