Przepyszny gulasz wieprzowy z pieczarkami to idealny pomysł na codzienny obiad. Gulasz możemy podać jako oddzielne danie w połączeniu z gnocchi, kopytkami, kluskami śląskimi lub jako dodatek np. do placków ziemniaczanych. W każdej postaci gulasz bę...
Dziś przepis, który na pewno wprowadzi Was w przytulny, jesienny klimat. Aromatyczny gulasz z bogactwem leśnych grzybów, delikatnymi kawałkami mięsa i aksamitnym,
Artykuł Kremowy gulasz grzybowy pod ciastem francuskim (6 składników) pochodzi z s...
Gulasz który zrobiłam z grzybami kaniami które sama znalazłam w lesie. Uwielbiam te grzyby. Gulasz podałam z pulpetami drobiowymi. Bardzo lubię takie obiady jednogarnkowe. Gulasz jest syty, zawiera dużo warzyw. Zamiast kani możemy dodać do niego na prz...
Placki przygotowałam z ziemniaków i pieczarek, które zupełnie zmieniły ich smak. To bardzo ciekawa alternatywa dla tych tradycyjnych. Po pierwszym kęsie miałam skojarzenie z kaniami smażonymi w cieście
Wraz z rozpoczęciem sezonu jesiennego polecam klasykę, czyli risotto dyniowe z dodatkami w postaci kurek i cielęciny.Dynia, mimo swojego delikatnego i nijakiego smaku w połączeniu z odpowiednimi dodatkami nabiera wyrazistości i charakteru, dlatego popr...