Blog nt domowego wypieku chleba, gotowania potraw z własnych upraw oraz porad ogrodniczych. Jest odskocznią od pracy zawodowej, która zajmuje mnie po kilkanaście godzin dziennie. Unikam w ten sposób myślenia o niej w weekendy. Najwięcej czasu poświęcam wt
Mimo tego, że Człowiek Wyżerka robi maślane oczy do każdego dania, które ma w sobie boczek albo kawałki mięsa, najlepiej takiego z chrupiącą skórką, wcale nie jadamy mięsnych posiłków tak często, jak mogłoby się wydawać
Zwykle dania na stół wigilijny są kwestią tradycji. Ale co podać na stół świąteczny? Dla mnie zawsze dobrym rozwiązaniem jest królicze mięso. Przy okazji świąt Bożego Narodzenia proponuję nadać mu smak pomarańczy, które większości Polaków kojarzą się w...
Królik duszony w sosie z pieczarkami, to przepyszne danie w przepysznym sosie. Sosu jest tak dużo, że wykorzystujemy go do uduszenia w nim piersi z kurczaka na drugi dzień (no chyba, że sos zostanie pochłonięty przez domowników Mąż, wręcz łyżką...
Królik duszony w sosie jabłkowo-estragonowym to danie prosto wyjęte z tradycyjnej kuchni francuskiej. Zachęcam gorąco do wypróbowania tego delikatnego i aromatycznego dania. Składniki dla 4, 6 osób: królik, wyczyszczony i pokrojony na części: ...
Królik duszony w śmietanie jest jednym z najlepszych polskich dań. Soczysty, kruchy, rozpływa się w ustach. Jest bardzo delikatny. Królik to jedno z najzdrowszych mięs, a do tego bardzo smaczne. Królik duszony w śmietanie wcale nie jest skomplikowany. ...
Inaczej królik duszony w winie. Mięso jest bardzo delikatne i smaczne. Odpowiednio przyrządzone może smakować podobnie do kurczaka. Składniki 600 g mięsa z królika (comber lub udka) 100 g wędzonego boczku Czytaj dalej Ragout
Moja pierwsza akcja za mną.Poznałam kilka ciekawych przepisów na mięso z królika i myślę, że akcję będę w przyszłości reaktywować :)W ramach podsumowania oto przepisy, które wzięły udział w akcji. Zachęcam do zajrzenia i wypróbowania przepisów, a...