Blog nt domowego wypieku chleba, gotowania potraw z własnych upraw oraz porad ogrodniczych. Jest odskocznią od pracy zawodowej, która zajmuje mnie po kilkanaście godzin dziennie. Unikam w ten sposób myślenia o niej w weekendy. Najwięcej czasu poświęcam wt
Pierwsze skojarzenie z Rouen? Zazwyczaj jest nim Joanną dArc, która w Rouen była więziona, skazana i spłonęła na stosie, oraz najwyższa katedra we Francji, która nie raz, nie dwa, ale 20 razy pojawiła się na płótnach Claudea Moneta. Ale d...
Często dostaję od Was pytania o to gdzie nocowaliśmy udając się w jakąś podróż. Wpis z hotelami w Japonii cieszył się ogromnym zainteresowaniem, więc pomyślałam, że będę kontynuowała tradycję i napiszę o naszych wrażeniach z pobytu w Barcelonie. W trak...
Czas na drugą cześć mojego przewodnika po przyjemnych miejscach na małe co nieco w Barcelonie. Tym razem zabiorę Was na deser, a nawet kilka deserów. Będą churrosy, czekolada, ale i łakocie rodem z XXI wieku skrywające zaskakujące wnętrza i przybierają...
Niespełna tydzień jak na Barcelonę to zdecydowanie za mało. Czas w tym mieście biegnie zdecydowanie zbyt szybko. Do odwiedzenia zostało jeszcze wiele miejsc, ale odkładamy je na kolejny raz. Bo już wiem, że tych razów w Barcelonie jeszcze...
Grzyby marynowane Jak dla mnie co roku nie muszę robić dżemów, soków, sosów i innych pyszności do domowej spiżarni na...
Artykuł Marynowane grzybki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory.
Dziś na tapetę dajemy grzybki w occie! Najlepsze do zimowej wódeczki, śledzika, tatara, kiełbaski itede itepeZastosowań wiele, tak jak i okazji, żeby wspólnie pobiesiadować :)Najczęściej do marynowania wybieramy małe okazy - najlepiej w całości, ewentu...
Prawdziwki marynowane w occieUwielbiam patrzeć na marynowane grzybki. Najpiękniejsze bez wątpienia są borowiki - malutkie prawdziwki i podgrzybki wyglądają po prostu słodko. Moja siostra w zeszłym roku znalazła mnóstwo małych podgrzybków, na które po p...
Grzyby oczyścić, obrać, dokładnie umyć i pokroić na pożądane kawałki. W odpowiednio dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę. Wrzucić do niej grzyby i gotować kilka do kilkunastu minut (w zależności od rodzaju i wielkości grzybów) uważając, by nie wyk...