Czy są tutaj wielbiciele zielonego jedzenia? Mam dla Was coś specjalnego! Szpinakowe tagliatelle. Łapcie przepis i biegnijcie czym prędzej do kuchni! 
       Składniki (dla 4 osób):
- opakowanie szpinakowego makaronu tagliatelle
 - 400 g rozdrobnionego szpinaku mrożonego
 - pół korzenia selera
 - garść świeżej natki pietruszki
 - dwie marchwie
 - kostka bulionu warzywnego
 - sól, pieprz, cząber, majeranek, tymianek
 - kilka ząbków czosnku
 - szklanka przegotowanej wody
 - 100 ml mleka roślinnego
 - cebula
 - olej
 
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Szpinak rozmrażamy w garnuszku wraz z odrobiną oleju, solą i pieprzem. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Seler i marchew obieramy, trzemy na tarce o drobnych oczkach i podsmażamy wraz z cebulą na oleju. Dodajemy szpinak, posiekaną natkę pietruszki, kostkę bulionową, zioła, wodę i mleko. Całość mieszamy lekko smażąc na patelni. W razie konieczności doprawiamy solą. Pod koniec gotowania dodajemy wyciśnięty czosnek. Podajemy z tagliatelle. 
P.S. Dziękuję mojemu ukochanemu Modelowi za cierpliwość podczas pstrykania zdjęć! <3