FLACZKI PO WARSZAWSKU pyszne flaczki z cudownie miękkimi i aromatycznymi domowymi klopsikami. Ta zupa to poezja smaków. Polecam! FLACZKI PO WARSZAWSKU Składniki: 1 kg flaków wołowych (pokrojonych) 0,5 kg mięsa wołowego mielonego 1 jajko 2 march...
Flaczki zwykle robi się z podrobów, najczęściej z żołądków. Natomiast te, które pokażę , są nietypowe. Mam już na blogu flaczki drobiowe na rosole, takie klasyczne, z żołądków kurczaka czy indyka. Natomiast bazą do flaczków gęsich jest skóra z g...
Za tradycyjnymi flakaminie przepadam więcrobię sobie flaczki z żołądków drobiowych. Przygotowuje je tak samo jak zwykłe flaki tylko po prostu zamiast flaków daje żołądki. Żołądki bardzo lubię więc taka wersja flaczków jest dla mnie pr...
Flaczki z kurczaka to znakomita alternatywa dla tradycyjnych, wieprzowych flaków. Potrawa ta była bardzo popularna w latach 90. Podawano ją na rodzinnych przyjęciach i spotkaniach. Jednak teraz, nie każdy przepada za tym daniem, w tym i ja, dlatego pos...
Ostatnio dania z podrobów wracają do łask i cieszą się sporym powodzeniem. Toteż kiedy trafiłam w pobliskim sklepie mięsnym na drobiowe żołądki, postanowiłam wypróbować, jak mi wyjdą w zupie. Bazą flaczków jest zawsze dobry rosół, ten zrobiłam na drobi...
Moje chłopaki uwielbiają tradycyjne flaczki. Ja wolę wersję light czyli flaczki bez flaczków-flaczki z kurczaka.Składniki:4 ćwiartki z kurczaka3-4 marchewki2 pietruszki1/2 średniej wielkości seleraok.10 cm kawałek pora1/3 kostki masła2 łyżki mąkisólpie...