Lody bananowo-orzechowe* z orzechami brazylijskimi, dżemem figowym i masłem orzechowym
*z dodatkiem masła orzechowego
Niby majówka minęła, ale całe szczęście to nie oznaczało końca wolnego. Po trzech fenomenalnych dniach w Łodzi miałam czas na doprowadzenie się do stanu użyteczności i chwilę wytchnienia w domu. Dni z przyjaciółkami minęły nie wiadomo kiedy, wszystko wyszło zgodnie z naszymi planami, a może i nawet lepiej, bawiłyśmy się fenomenalnie. Zdecydowanie tego nam było potrzeba. Kiedyś miałyśmy się non stop, a teraz poprzez różne szkoły i multum własnych spraw spotykamy się zdecydowanie rzadziej, ale chyba dzięki temu każdą wspólną chwilę wykorzystujemy jak najlepiej się da :)
Wkręciłam się ostatnio w próbowanie nowych wegańskich dań w czym bardzo pomaga mi Jadłonomia. Dzisiaj poza śniadaniem pochwalę się przepysznym obiadem z książki Marty.
Pomidory, bakłażan, masło orzechowe i indyjskie przyprawy... kto by pomyślał, a jednak uzupełniają się idealnie!
Bakłażan w sosie pomidorowo-orzechowym z ryżem gotowanym z laskami cynamonu