Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Kwasówka grzybowa – kuchnia podkarpacka
Trzeci talerz
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
363
Kategorie
28
Kwasówka grzybowa – kuchnia podkarpacka
Kwasówka grzybowa - kuchnia podkarpackaKwasówka to rodzaj polewki na bazie kwasu z kiszonej kapusty, zabielanej żółtkami i odrobiną śmietany. Ma szczególne właściwości uzdrawiające. Szczególnie uzdrawia kaca, ale dobrze też wpływa na odporność i trawie...
Trzeci talerz
17 sty 17
Kuchnia podkarpacka
,
Dania warzywne
,
Zupy
Dania warzywne
73 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Trzeci talerz
Domowy blog kulinarny
363
28
Polecane przepisy
Zupa grzybowa z Krzemiennej – kuchnia podkarpacka
Łagodna, grzybowa zupa o maślanym smaku to danie wigilijne z Krzemiennej, niewielkiej miejscowości z okolic Brzozowa. Dzięki bulionowi z podduszonych na maśle warzyw i zabieleniu zupy śmietaną z odrobiną mąki ma ona wyjątkowo delikatny smak. Tradycyjni...
Trzeci talerz
Zupa grzybowa z makaronem
Zupa grzybowa z makaronem, a właściwie to z lanymi kluseczkami Zupa grzybowa przygotowana z suszonych grzybów na wywarze warzywnym to zupa podawana głównie w okresie świąt Bożego Narodzenia. Jeszcze w XIX wieku zupa z grzybów była jadłem ludu, bogatsi ...
Sprawdzona Kuchnia
Boże Narodzenie i Wigilia
,
Karnawał
,
Kuchnia polska
,
Makaron
,
Zupy i kremy
,
Suszone grzyby
Kwasówka z Drohobyczki – kuchnia podkarpacka
Kwasówka z Drohobyczki - kuchnia podkarpackaW Drohobyczce pod Przemyślem pierwszym obowiązkowym daniem wigilijnym jest kwasówka. Zupę tę przygotowuje się na wywarze z długo gotowanej kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Dla aromatu dodaje się do niej ...
Trzeci talerz
Kuchnia podkarpacka
,
Kapusta
,
Zupy
,
Kasza
Zalewajka ogórkowa – kuchnia podkarpacka
Zalewajka ogórkowa - kuchnia podkarpackaW kuchni podkarpackiej nie brak zup wykwintnych, obfitujących w różnorodne składniki, zup podawanych w niedzielę i od święta. Jednak zupy spożywane niegdyś na co dzień były proste i szybkie w przygotowaniu. Skrom...
Trzeci talerz
Kuchnia podkarpacka
,
Zupy
Proziaki z dereniem i różą
Ahh te niedziele bez handlu ;) Już nie raz zdarzyło mi się zapomnieć o weekendowych zakupach i w niedzielę obudzić się z pustą lodówką. A moja mała smakoszka zazwyczaj prosi o to, czego w domu brak. Ostatnio zamiast zamówionych przez nią ...
Mienta blog
Uncategorized
Zupa grzybowa – kuchnia podkarpacka
Zupa grzybowa - kuchnia podkarpackaGotowanie dla rodziny na przednówku było niegdyś prawdziwym wyzwaniem. Kiedy w spiżarni kończyły się zimowe zapasy, a do pierwszych zbiorów wciąż było daleko, gospodynie z Puszczy Sandomierskiej gotowały najprostsze d...
Trzeci talerz
Kuchnia podkarpacka
,
Zupy
Baba ziemniaczana radrużanka – kuchnia podkarpacka
Baba ziemniaczana radrużanka - kuchnia podkarpackaBaba ziemniaczana radrużanka to kolejny podkarpacki pomysł na obiad lub kolację. Tym razem skorzystałam z przepisu gospodyń z Horyńca-Zdroju. Surowe starte ziemniaki połączone z ugotowanymi ziemniakami ...
Trzeci talerz
Kuchnia podkarpacka
,
Dania mięsne
Kwasówka grzybowa – kuchnia podkarpacka
Kwasówka grzybowa - kuchnia podkarpackaKwasówka to rodzaj polewki na bazie kwasu z kiszonej kapusty, zabielanej żółtkami i odrobiną śmietany. Ma szczególne właściwości uzdrawiające. Szczególnie uzdrawia kaca, ale dobrze też wpływa na odporność i trawie...
Trzeci talerz
Kuchnia podkarpacka
,
Dania warzywne
,
Zupy
Podpowiedzi wyszukiwań
Babka marmurkowa
Da
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie