My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Kiszone jabłka tak jak wszystkie kiszonki są bogatym źródłem kwasu mlekowego – naturalnego probiotyku, który oczyszcza organizm i wzmacnia system Przeczytaj cały artykuł
Post spanKiszone/s...
Witajcie :-) Wczoraj prawie pół dnia zeszło mi przy ogórkach. Ostatnio podawałam Wam wersję na bogato - klik. Tym razem zrobiłam prostą wersję tylko z czosnkiem, chrzanem i koprem. Parę sztuk zrobiłam też z dodatkiem cukru (tak do wypróbowania). Słysza...
Ekspertem w dziedzinie kiszenia zawsze była u nas moja mama. Kiedy zbliżał się sezon ogórkowy, samochodem jeździliśmy na Kielecką w Bydgoszczy, gdzie znajdowała się giełda dla hurtowników i gdzie zaopatrywali się właściciele sklepów zwanych war...
Oto przepis na IDEALNE ogórasy małosolne. Już niedługo będziemy je robić, także warto zapisać sobie w kajeciku prosty i wprost idealny przepis na małosolne.LISTA ZAKUPÓW:ogórki gruntowemieszanka ziół do przyprawienia małosolnych (dostaniecie ją w każdy...
Dzień dobry, dziś kolejny dziwny przepis, no może ni dziwny, ale niespotykany. Kila tygodni temu zaczęłam robić kiszone cytryny. Przygotowuje... read more
Ten wpis Kiszone cytryny czy warto robić je w domu? pojawił się po raz pierwszy w Pani Fo...
Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulinarna
Ostatnio z mężem zdecydowaliśmy się spróbować swoich sił w zaprawach. Na razie robimy podstawowe przepisy, ale praktyka czyni mistrza. Ponieważ lubię tylko domowe ogórki kiszone postanowiliśmy poszaleć i zrobiliśmy kilkanaście słoików, ale najpierw 2-k...