Kochani, Szpilka dziś baluje i to na bogato, jak mawia jedna ze znanych polskich restauratorek.
Mąż zaprosił mnie dziś na uroczysty obiad służbowy i nie wypada odmawiać, a że znam doskonale lokal, w którym rzeczony obiad będzie się odbywał, tym bardziej się zgodziłam. Menu zapowiada się pysznie, choć szału nie będzie... tradycyjnego schabowego też, więc wydaje się OK. Relację stołową, połączoną z opinią o restauracji zamieszczę jeszcze dziś... no może jutro, ale pewne jest, że będzie. Tymczasem zabieram się do zaległej pracy.
Odrywając się jeszcze od obowiązków zapytam, czy oglądaliście może wczoraj wieczorem film "Julie i Julia"? Od lat zbierałam się, żeby obejrzeć tę produkcję i wreszcie mi się udało. Jestem wniebowzięta. Takiej pasji poszukuję w ludziach, w sobie!A jak już ją odnajdę, chcę nią zarażać jak grypą.
Swoją drogą, nie uważacie, że Julie miała wyjątkowy pomysł, by w ciągu roku przygotowywać dania swojej kulinarnej mentorki? Trzeba mieć zacięcie, żeby sobie raz coś postanowić i wytrwać w tym, ale nie tak byle jak, tylko szczerze, uczciwie, do końca, choćby wiązało się z tym całe mnóstwo kłopotów i... zbesztanie przez mistrza. Zastanowię się kiedyś nad podjęciem takiego wyzwania. Muszę tylko pomyśleć, kto dla mnie jest taką "Julią Child", bo to wcale nie takie proste wybrać jednego z dziesiątek mistrzów, których pracę się podziwia.
Świąteczny czas sprzyja wspomnieniom. Jakoś tak się złożyło, że podczas świątecznej kąpieli chłopców, przy której pomagała mi moja mama, wzięło ją na wspominki. Opowiedziała mi o tym, jak wyglądała pielęgnacja
The post Pielęgnacja dzieci kiedyś ...
SuperStyler blog modowy, kulinarny, lifestylowy, uroda i zdrowie, fitness, stylizacje.
MÓJ KULINARNY DZIEŃ nowości zawsze na głównej stronie myślałam nad rozbudową mojej strony i od jakiegoś czasu zastanawiałam się nad wprowadzeniem działu z nowościami
Poniedziałkowe loverove z przeglądem newsów, galerii i wideo z Ronde van Vlaanderen. 1. Dużo, duuużo sprzętu z Flandrii Massive Tour of Flanders tech gallery #RVV https://t.co/k3gnQPRON3 Cyclingnews.com (@Cyclingnewsfeed) April 3, 2017 Check ou...
Blog kulinarny, blogerka, bloger, te określenia znamy od niedawna. Prowadzenie bloga kulinarnego to rodzaj wyzwania i przygody, podczas których bloger kulinarny pokonuje wiele przeszkód w dążeniu do tego, o czym marzy. Znasz to? Blog kulinarny od kuchn...
Krem owsiano-kasztanowy z słoiku po paście słonecznikowej podany z figąSkładniki: 40g płatków owsianych100g upieczonych kasztanówłyżka masła klarowanego1/3szklanki mlekałyżeczka mioduWykonanie:Owsiankę gotujemy z dodatkiem masła, następnie miksuj...
Słowniczek kulinarny
Kiedy zaczynałam gotować miałam dużo trudności z rozszyfrowaniem co właściwie mam zrobić w przepisie, wiele słów było dla mnie kompletnie nie zrozumiałych. Niestety moja mama nie przepada za siedzeniem w kuchni więc nie mogła mi ...