Mus kakaowy - Domowa Nutella
1 dobrze dojrzałe awokado
3 łyżki kakao
cukier kokosowy
Składniki zmiksuj za pomocą blendera, posyp szczyptą cukru i gotowe!
Krem z nerkowca
200 g orzechów nerkowca
sok z 1/2 cytryny
150 ml wody
Przez noc namocz orzechy w wodzie, rano dodaj sok z cytryny i zmiksuj blenderem,
aż masa stanie się pulchna.
Mus z masła orzechowego
4 łyżeczki masła orzechowego
1 puszka mleka kokosowego
4 łyżeczki syropu klonowego
Składniki wymieszaj i przełóż do słoiczka.
Brownie
7 daktyli
2 łyżeczki kakao
garść orzechów pekan
Daktyle bez pestek zmiksuj, dodaj pokruszone orzechy i kakao. Miksuj przez 30 s.
Ułóż w kwadraty.
Lody bananowe
4 banany
2 łyżeczki miodu
3 łyżeczki masła orzechowego
Banany pokrój i wstaw do zamrażalnika (ok 3 godzin).
Zamrożone wymieszaj z masłem i miodem - Gotowe!