Łatwe |· 40 minut | 2 porcje
Składniki:
Makaron typu Penne
Cukinia
papryka czerwona
Puszka kukurydzy (mała)
5 pomidorów suszonych
Sos:
Passata pomidorowa 500 g
mała cebula
śmietana 18 % 150 ml
ząbek czosnku
oregano, bazylia, chili
Przygotowanie:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Warzywa umyć, obrać i podsmażyć na łyżce oleju, do momentu aż będą miękkie.
Na innej patelni zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać sos i gotować ok 5 minut. Doprawić i dodać śmietanę.
Dodać wcześniej przygotowane warzywa i makaron.
Dusić ok 8 minut.
Jeśli potrawa jest zbyt gęsta można dodać odrobinę wody.
Podawać na gorąco, lub w formie LunchBoxu do pracy lub na uczelnie.
Smacznego BPost bierze udział w akcji: