Budyń. Smak dzieciństwa każdego z nas. Przygotowywany przez babcie, mamy, ciocie. Podawany zazwyczaj z dżemem, konfiturą, sokiem malinowym.
Dziś dostępny w każdym sklepie o różnych smakach. Jednak Zazwyczaj ten oto budyń ma w składzie nie to co byśmy chcieli by tam było. Dlatego chce pokazać jak łatwą i szybką przekąską może być budyń zrobiony z
MĄKI PSZENNEJ, MĄKI ZIEMNIACZANEJ, MLEKA I
ODROBINY CUKRU.
W ilościach
2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
2 łyżeczki cukru Waniliowego
500 ml mleka
Wszystko razem łączymy, mieszając cały czas by nie przypalił się nasz budyń. Gotujemy do momentu otrzymania gładkiej masy. Następnie przelewamy do salaterek i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!