Smakołyki Angeli na FacebookuPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredientidynia/ pumpkin/ zuccaoliwa z oliwek/ olive oil/ olio d'olivaziarna sezamu/ sesame seeds/ semi di sesamosól i przyprawy/ salt and spices/ sale e speziePolskiWykonanie:&...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Tarty wielbię i mogłabym je jeść na słodko, na słono, kwaśno i jakkolwiek tylko wymyślę. I tym razem dorzuciłam dodatki, które moim kubkom smakowym odpowiadają najbardziej
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Dyniowe kopytka (gnocchi di zucca) to typowe, włoskie, jesienne danie. Dynia powoduje, że kopytka są delikatne, lekko słodkawe, ciekawe w Przeczytaj cały artykuł
Post spanDyniowe kopytka...
Smakołyki Angeli na FacebookTym razem kulinarnaakcja "Warzywa dyniowate 2017" na durszlakuprzyciągnęła ponad 100 przepisów, a dokładnie103, tym samym zebraliśmy całkiem spory zbiór przepisów zawierających cukinię (kabaczek), ogórek, m...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Rabarbarowy sezon trwa, zatem czas na coś smakowitego z rabarbarem w roli głównej! Przygotowałam ciasto na przytulone buchty drożdżowe, która nadziałam karmelizowanym rabarbarem. Z wierzchu bułeczki posypałam kruszonką. Wyszło słodko-kwaśno i po prostu...
Cappellacci di zucca, czyli pierogi z dynią, to moje pierwsze kulinarne skojarzenie z Ferrarą położoną we włoskiej Emilii-Romanii. Po raz pierwszy jadłam je w Ferrarze kilka lat temu, farsz z parmezanem doprawiony gałką muszkatołową okazał się znakomit...
Uwielbiam dynię. Przygotowana w ten sposób jest rewelacyjną przystawką. Podana razem z serami daje przyjemny dla podniebienia słodkawy kontrast z ich zdecydowanym i w zależności od rodzaju pikantnym smakiem. Idealnie smakuje również jako krem na grzanc...