Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
TARTA BOŻONARODZENIOWA
SMYKWKUCHNI
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
1040
Kategorie
109
TARTA BOŻONARODZENIOWA
Kochani postanowiłam Wam przypomnieć ten przepis na obłędną tartę czekoladowo - orzechową! PRZEPIS TUTAJ NA MOIM BLOGU
SMYKWKUCHNI
29 lis 18
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
SMYKWKUCHNI
Niestety ten blog nie ma opisu
1040
109
Polecane przepisy
Stollen – drożdżowa strucla bożonarodzeniowa
Stollen to wypchana bakaliami i orzechami niemiecka stucla drożdżowa pochodząca z Drezna. W trakcie dorocznego Stollenfest dreźnieńscy cukiernicy przygotowują gigantyczną, długą na kilka metrów i wysoką na kilkadziesiąt centymetrów, struclę. Stollen je...
Madame Edith
W planach - Syrop Imbirowy...
... i nalewka bożonarodzeniowa. Tylko muszę znaleźć stary przepis..Mam! Jak ją zrobię napisze wam wszystko :D
Kuchenny galimatias
Szarlotka z połówkami jabłek
Szarlotka z połówkami jabłek znana jest także jako szarlotka cesarska. W przeciwieństwie do tradycyjnych szarlotek, jabłecznik ten charakteryzuje się ogromnymi kawałkami jabłek i ciastem na bazie serka homogenizowanego lub śmietany. To w zasadzie owo...
Poezja smaku
Ciasta, ciasteczka i desery
,
Jabłka
,
Serek homogenizowany
Kruche z makiem
Ciasto z makiem to bożonarodzeniowa tradycja. Już po świętach proponuję kruchy placek dla zapracowanych może sprawdzi się jako deser w sylwestra Polecam. Składniki ciasta: 2 szkl. mąki 200 g masła 4 żółtka płaska łyżeczka proszku do pieczenia cu...
Gotowanie z sercem
Ciasta i desery
,
Boże Narodzenie
,
Mak
,
Ciasto z makiem
,
Kruche z makiem
,
Przepisy na ciasta z makiem
,
Ciasto kruche
STOLLEN.
Stollen to tradycyjna strucla bożonarodzeniowa nadziewana marcepan. W większości przypadków formuję się go w dość płaski placek przypominający kształtem dzieciątko zawinięte w pieluszkę. Jednak ja postanowiłam odejść od tradycji i zaplotłam je w warkoc...
EVERYDAY FLAVOURS
SŁODKOŚCI
,
SŁODKIE WYPIEKI
,
WYPIEKI
,
ŚWIĘTA
,
KUCHNIA NIEMIECKA
Kutia bożonarodzeniowa
Kutia bożonarodzeniowa to jedna z najbardziej tradycyjnych potraw świątecznych. Nie we wszystkich domach praktykuje się jej podawanie, jednak tam, gdzie tradycja przetrwała, kutia jest najważniejszym deserem na Wigilii. Zwyczaj podawania kutii dotarł d...
Poezja smaku
Ciasta, ciasteczka i desery
,
Orzechy
,
Mak
,
Bakalie
,
Miód
Szopki krakowskie – bożonarodzeniowa legenda Krakowa
Od 73. lat w pierwszy czwartek grudnia z samego rana u stóp pomnika Adama Mickiewicza na Rynku Głównym w Krakowie po miesiącach, a czasem nawet latach ciężkiej, mozolnej pracy wyjątkowi twórcy prezentują swoje niezwykłe arcydzieła. Precyzyjnie zaprojek...
Food & travel blog zlotapropocja.pl
Podróże
,
Polska
,
Małopolskie
,
Atrakcje Krakowa
,
Atrakcje małopolski
,
Co zobaczyć w Krakowie
,
Co zobaczyć w małopolsce
,
Konkurs Szopek Krakowskich
,
Szopki krakowskie
,
Tradycje bożonarodzeniowe
Jajka faszerowane pieczarkami
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Trudno nam w to uwierzyć W naszej lodówce wciąż chłodzi się bożonarodzeniowa kukułkówka, a tu czas najwyższy pomyśleć o pisankach. Podrzucamy przepis na pyszne faszerowane jajka, których u nas nie może zab...
Dwoje na Kuchence
Małe co nieco
,
Zwykle razem
,
Jajka
,
Grzyby
,
Pieczarki
,
święta
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone