SAŁATKA Z DYNI MARYNOWANA DYNIA na żywo Marcin i Grzegorz zobaczcie jak Marcin Bagiński (współwłaściciel i szef kuchni w restauracji PAN FISZ we Wrocławiu) przygotowuje z Grzegorzem piklowaną dynie i sałatkę z dynią
W sobotę tydzień temu miałam niezwykła okazję wzięcia udziału w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Grzegorza Łapanowskiego. Była to nagroda za przepis na wielkanocne bułeczki z olejem rzepakowym. Żebym mogła wziąć udział w warsztatach, musieliś...
W konkursie na stworzenie dania wielkanocnego z olejem rzepakowym zaproponowałam ten przepis na jajka z domowym majonezem, pesto z rukoli i salsą pomidorowo-paprykową i wygrałam udział w warsztatach z Grzegorzem Łapanowskim w Food Lab Studio - miałam p...
Hummus to doskonały sposób na szybką i smaczną kolację. No, może nie do końca szybką, gdy wykorzystuje się suszoną ciecierzycę, która wymaga wcześniejszego namoczenia. Zawsze oczywiście można pójść na skróty i posłużyć się ciecierzycą z puszki. J...
Już jakiś czas temu wspominałam Wam o świetnych warsztatach w warszawskim Food Lab Studio. Również od kilku tygodni staram się zmienić swój dotychczasowy styl życia - zapisałam się na siłownię, dużo ćwiczę, ograniczyłam słodycze i próbuje się zdrowo od...
Jak wiecie, kilka dni temu miałam okazję uczestniczyć w wyjątkowych warsztatachorganizowanychprzez Qchnię z klasą w ramach pewnego projektu społecznego. Te wyjątkowe warsztaty odbyły się w niedawno otwartym Food Lab Studio przy ulicy Racjon...
imbirowa owsianka z karmelizowaną gruszką i gorzką czekoladą imbirowąu mnie na święta zawsze jest dość nietypowo, dlatego zamiast pierniczków piec dziś będę arabskie różane kulki z daktylami i libańskie ciastka z makiem.