Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
smakidomu
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
9
Kategorie
16
Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem
Naleśniki, chyba każdy lubi, ja proponuję ze szpinakiem i twarogiem. Usmażyć naleśniki * 3 jajka * 1 i 1/2 szkl.mleka * 1 i 1/2 szkl. wody * ok. 3 szkl. mąki (do uzyskania wymaganej konsystencji) * szczypta soli. Jajka ubić ze szczyptą so...
smakidomu
Mleko
,
Ser
,
Twaróg
,
Naleśniki
,
Szpinak
Sałatka ziemniaczana
Zostały z obiadu młode ziemniaki i nie wiedziałam co z nimi zrobić więc zrobiłam bardzo prosta sałatkę zaledwie dwa składniki. Składniki: ziemniaki (najlepsze młode) ogórki kiszone (użyłam małosolne) 4 ząbki czosnku sól pieprz majonez Ziemniaki ...
smakidomu
Bez kategorii
,
Sałatka
,
Ogórki
,
Warzywa
,
Ziemniaki
Żeberka z suszonymi owocami
Rodzinka moja uwielbia żeberka z suszonymi owocami, więc od czasu do czasu raczę ich tym daniem. Kiedyś zrobiłam żeberka z dzika rewelacja. Składniki: 1,5 kg żeberek wieprzowych suszone owoce (może być gotowy susz wigilijny jabłka, grus...
smakidomu
Mleko
,
Danie główne
,
Mięso
,
Suszone owoce
,
żeberka
Domowy twarożek z kefirem z Grzybka Tybetańskiego
Składniki: 2 litry mleka (nie UHT) 2 szkl. kefiru z Grzybka Tybetańskiego Mleko podgrzewać do temperatury ok. 60 stop. C, dodać kefir i ponownie podgrzewać do temp. 60 stop. C. Następnie odcedzić na sicie z gazą ( robię to w pojemnikach plastiko...
smakidomu
Mleko
,
Ser
,
Twaróg
Makaron z kapustą pekińską
Składniki: - ugotowany makaron (świderki, rurki itp.) - pół główki kapusty - kiełbasa śląska lub zwyczajna - puszka białej fasoli, - koperek - dowolny tłuszcz do smażenia - 1 cebula - sól, pieprz Kapustę poszatkować i podsmażyć na patelni, doda...
smakidomu
Bez kategorii
Dziczyzna z jarmużem
Dziczyzna to u nas podstawa menu, gdyż mąż jest myśliwym i raczy nas tym mięskiem. Jarmuż to warzywo, które doskonale pasuje do dziczyzny. Dziczyzna z jarmużem 1 kg udźca z dzika jarmuż (wg uznania) 4 pomidory 4 duże marchewki koncentra...
smakidomu
Danie główne
,
Dziczyzna
Placek grzybowy
Sezon grzybowy nadal trwa, więc grzyby są ciągle przetwarzane. Zbieranie grzybów to dla mnie przyjemność, wypoczywam w lesie. Kiedy tylko czas mi na to pozwala, jestem w lesie na grzybach. A po powrocie dopiero to zaczyna się praca oczyszczania i gotow...
smakidomu
Bez kategorii
,
Danie główne
,
Grzyby
Zaczynam przygodę z blogiem
Gotowanie jest moją pasją, którą chcę podzielić się z innymi oraz czerpać pewne inspiracje od innych. Smaki domu dlaczego tak? Każdy wynosi z sobą w dorosłość smaki swojego domu, wspomnienia kuchni mamy, babci, o których często wspomina przy ró...
smakidomu
Bez kategorii
Witaj, świecie!
Witaj na swoim nowym blogu! Bardzo się cieszymy, że jesteś z nami! To jest pierwszy, przykładowy wpis. Możesz go usunąć logując się do Kokpitu i wybierając menu Wpisy. Jeśli coś jest dla Ciebie niejasne, zapoznaj się z działem Pomoc: http://blog.pl/pom...
smakidomu
Bez kategorii