- 1 szklanka wiórek kokosowych
- 3/4 szklanki migdałów
- pół szklanki suszonych moreli
- 5 suszonych daktyli
- szczypta cynamonu
- 2 łyżki wody
Przygotowanie:
Wiórki kokosowe i migdały mielimy na mąkę, Dodajemy morele,cynamon , daktyle ,wodę i znowu blendujemy,
aż do uzyskania kleistej masy. Z powstałej mikstury formujemy małe kuleczki i zajadamy.
Jeśli natomiast nie mamy blendera ze specjalnym ostrzem , migdały możemy "zmielić" na drobno używając migdałów w płatkach, które wkładamy w czystą ściereczkę kuchenną i uderzamy o blat , aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Morele i daktyle po prostu bardzo drobno kroimy ,a wiórki kokosowe dodajemy bez żadnej obróbki.
Przepis pochodzi ze strony www.jadlonomia.com, ale lekko go zmodyfikowałam.