Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Gulasz z piersi kurczaka z pieczarkami
Sio-smutki
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
1384
Kategorie
164
Gulasz z piersi kurczaka z pieczarkami
Bardzo odchudziłam mój gulasz, bo zarówno mięso jak i pieczarki nie były smażone. Doprawiłam go ziołami i odrobiną czosnku, i lekko zagęściłam mąką. Pysznie smakuje z kaszą gryczaną.
Składniki
:
2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
8-10 sporych pieczarek
ok. 2 szklanek wody lub bulionu (u mnie woda)
1 cebula
1 ząbek czosnku
0,5 łyżeczki oliwy
1 łyżka mąki pszennej
1 płaska łyżeczka słodkiej mielonej papryki
duża szczypta suszonego tymianku
0,5 łyżeczki suszonego majeranku
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
:
Mięso kroję w kostkę (2 cm), przekładam do garnka, zalewam wodą. Pieczarki myję i kroję w dość duże kawałki, również przekładam do garnka. Dodaję pół łyżeczki soli i wszystko zagotowuję, zmniejszam ogień by sos "migał". W międzyczasie kroję drobniutko cebulę, i podsmażam ją do zeszklenia na oliwie. Podsmażoną przekładam go garnka. Dodaję zioła i paprykę, duszę na małym ogniu ok. 35 minut, by kurczak zrobił się mięciutki. Odlewam kilka łyżek płynu i gdy przestygnie rozprowadzam w nim mąkę. Zawiesinę przelewam do sosu i podgrzewam mieszając, by zgęstniał. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Jeszcze chwilę podgrzewam razem. Na koniec dorzucam posiekaną natkę pietruszki.
Sio-smutki
01 lut 18
Co na obiad
,
Drób
,
Fit !
,
Diabetyk
Co na obiad
502 przepisów
Polecane przepisy
Gulasz z indyka z pieczarkami
Gulasz zindyka zpieczarkami topropozycja napyszne danie dla całej rodziny. Prosty wprzgotowaniu, pełnowartościowy posiłek, któryzaspokoi nawet największy głód! The post Gulasz z indyka z pieczarkami appeared first on...
Inspirowane Smakiem
Przepisy
,
Warzywa
,
Danie główne
,
Mięso
Gulasz Wieprzowy (ze Schabu) z Pieczarkami
Przepyszny gulasz wieprzowy z pieczarkami to idealny pomysł na codzienny obiad. Gulasz możemy podać jako oddzielne danie w połączeniu z gnocchi, kopytkami, kluskami śląskimi lub jako dodatek np. do placków ziemniaczanych. W każdej postaci gulasz bę...
Słodka Strona
Dania mięsne
,
Wieprzowina
,
Pieczarki
,
Schab
,
Grzyby
,
Gulasz
Kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym
Kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym Kolejny przepis z wykorzystaniem piersi kurczaka. Jak zwykle polecam Wam szybkie, smaczne, proste i kolorowe danie na obiad: gulasz z kurczaka z warzywami i pieczarkami. Składniki na 2 porcje 1 pierś...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Obiad
,
Kurczak
,
Potrawy z kurczaka
,
Gulasz z kurczaka
,
Kurczak z warzywami i pieczarkami
Piersi kurczaka w sosie z dynią i pieczarkami
Piersi kurczaka w sosie z dynią i pieczarkami to kolejna propozycja wykorzystania dyni w codziennej diecie. Były już placki z dynią na słodko, salsa z dyni – tym razem czas na obiad z dynią. Ryż, kurczak, pieczarki i dynia. Składniki na: Piersi k...
Magiczny Garnek
Dania główne
,
Dynia na obiad
,
Pomysł na dynię
GULASZ Z KURCZAKA Z POMIDORAMI I FASOLKĄ
GULASZ Z KURCZAKA Z POMIDORAMI I FASOLKĄ szybki pomysł na pyszny obiad
Przepisy Joli
Obiad
,
Cebula
,
Czosnek
,
Woda
,
Cebule
,
Marchewka
,
Kurczak
,
Tani-obiad-lista
,
Bazylia
,
Yt-ekspress-film
,
Bulion
,
Oregano
,
Piersi z kurczaka
,
Papryka słodka
,
Papryka czerwona
,
Papryka ostra
,
Fasolka szparagowa
,
Passata
,
Fasolka szparagowa żółta
,
Fasolka żółta
Gulasz Strogonow z dzika z pieczarkami
Dziczyzna to bardzo zdrowe i naturalne mięso. Nie pochodzi z hodowli, więc nie jest skażone chemią. Zawiera więcej białka i jest chudsze od swoich hodowlanych kuzynów. Ze względu na dość małą popularność, nigdy wcześniej dziczyzna nie gościła na naszyc...
Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Dania obiadowe
,
Pieczarki
,
Kasze
,
Gulasz
,
Kasza
,
Dziczyzna
,
Kasza pęczak
,
Mięso z dzika
Gulasz wołowy z papryką oraz pieczarkami
Polecam przepis na gulasz wołowy pikantny z paprykami..
UgotujmyCos.pl
DANIA MIĘSNE
Piersi z kurczaka zapiekane z serem i pieczarkami
Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Każdą z nich przekroić wzdłuż na dwa cieńsze kawałki. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Podsmażyć na patelni na odrobinie oliwy do momentu odparowania wody. Dodać pokrojoną drobno cebulę, doprawić ...
Przepisy kulinarne
Mięso
,
Ser
,
Pieczarki
,
Piersi
Podpowiedzi wyszukiwań
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym