Kolejna propozycja wielkanocna. Przepyszna, puszysta babka migdałowa z dodatkiem likieru Amaretto. Dzięki mielonym migdałom babka jest wilgotna, po prostu Idealna! Została zjedzona w mgnieniu oka
Babka migdałowa delikatna i wilgotna; jedna z moich ulubionych. Zwykle nie przepadam za babkami, bo są zbyt suche, kruche, no po prostu nie takie. Ta babka migdałowa była jednym z najlepszy odkryć, idealnym na Wielkanoc, ale nie ...
Chyba nikt nie wyobraża sobie Wielkanocy bez babki drożdżowej, piaskowej czy ucieranej. U mnie zwykle gości babka drożdżowa pełna bakalii (na którą przepis pojawi się w najbliższym czasie na blogu :)). Zdaję sobie jednak sprawę, że nie każdy ma czas i ...
składniki: 170 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 5 jajek 110 g cukru 125 ml oliwy sok i skórka z jednej cytryny 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 190 ml (3/4 szklanki) prosecco cukier puder do pod...
Zebra to ciasto, które pierwszy raz robiłam jeszcze wiele lat temu w szkole podstawowej. Tak, były kiedyś takie czasy, gdy na zajęciach w szkole przygotowywało się sałatki, piekło ciasta i robiło na drutach. Dzisiaj natomiast przyg...
Jedz kolorowo -najlepsze przepisy kulinarne dla wymagających
Po świątecznej przerwie proponuję ciasto łatwe i przyjemne. Babka, którą równie dobrze można piec w keksówce. Czarno-biała. Bardzo delikatna. Pod warunkiem, że nie skończy się zakalcem... :) Pozdrawiam wszystkich początkujących cukierników i życzę powo...