Prosty i smakowity przepis na ciasteczka z masłem orzechowym.
Składniki:
- 125 g masła orzechowego
- 90 g cukru
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 175 g mąki pszennej
- 90 g gorzkiej czekolady pokrojonej na małe kawałki
Rozgrzać piekarnik do 180 °C i wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Zmiksować masło i cukier na gładką masę. Dodać jajko, żółtko, aromat waniliowy, mąkę i czekoladowe kawałeczki. Wymieszać- najlepiej ręką.
Formować z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Delikatnie rozpłaszczając układać na blaszce, w odstępach od siebie. Piec przez 10- 15 minut do zezłocenia. Najlepiej smakują z mlekiem.
Smacznego :-)
Śledź Nas na: