Ryby słodkowodne lubicie? ja bardzo dziś mam dla Was leszcza prosto z borów Tucholskich od Teścia wędkarza:) Składniki: 1 leszcz oskrobany i oczyszczony olej do smażenie sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki mąki pszennej ki...
zupa z leszczaNikt pewnie nie wie, czemuświatjest tak urządzony, iżczęstoprzyrządzającnasze dania,sięgamypo zagraniczne składniki. Zapominając o tym, comożnaznaleźćtuż obok.Tak wie...
Pasztet jest wspaniałym dodatkiem z którym chleb nie jedno ma imię. Pasztety tak naprawdę możemy wykonać praktycznie z wszystkiego co jest jadalne :) . Myślę więc, że wkrótce na moim blogu znajdziecie swój ulubiony sposób na domowy pasztet z pośród dos...
Piękne i słoneczne popołudnie :) Pomysłów na obiad miliony, ale w związku z lodówkowymi porządkami przypominałem sobie, że mam w zamrażarce 6 tuszek leszcza :) tak własnie powstał ten lekki przepis i iście letni :)6 wypatroszonych tuszek leszcza6 dużyc...
Cześć =) Bardzo lubię ryby, ponieważ są smaczne i zdrowe. Od dziecka łowię je w Okoninach Nadjeziornych. Dziś przedstawiam pieczonego leszcza, którego zjadłem podczas niedawnego pobytu w Borach Tucholskich.Leszcza podałem z smażonymi ziemniakami i ogó...
Nic tak dobrze nie smakuje, jak świeżo złowiona, a następnie uwędzona ryba zresztą, nie tylko ryba, bo przecież wędzić można wszystko, choćby mięsa, czy nawet owoce. Ale chyba z tego wszystkiego, najlepiej jednak smakują ryby mo...
Zostałam ,, uszczęśliwiona,, leszczem- tzn. podobno były to filety z leszcza. Tyle, że leszcza trzeba umieć filetować. Podeszłam do nich ( filetów) po najmniejszej linii oporu. Ciach i już - wyszły 3 potrawy i nie napracowałam się *.Czytaj więcej »...
Ryba po grecku kojarzy się jednoznacznie - ryba w warzywach. Ale to tylko w Polsce. Grecy prędzej przyrządzą rybę w pomidorach z lokalnymi ziołami - tymiankiem, oregano oraz z kaparami, oliwkami, sokiem z pomorańczy i ouzo! Sprawdźcie jak pyszne moze b...