Chleby żytnie na zakwasie z natury są w smaku trochę kwaskowate, dlatego lubię je załagodzić np. dodatkiem twarogu albo mleka. Tym razem zachęcam do spróbowania przepisu na mleczny chleb żytni na zakwasie!
Piwo z rana jak śmietana! Oczywiście nie zachęcam Was do spożywania alkoholu od świtu, ale proponuję upiec piwny chleb na zakwasie z dodatkiem miodu. Smakuje jak miodzio, palce lizać!
Nasiona chia znane są ze swoich wspaniałych właściwości, zawierają sporo kwasów omega-3, żelaza i błonnika. Najczęściej przygotowuje się z nich pudding, ale można je także krótko namoczyć w jogurcie i dodać do ciasto na chleb. Dzięki temu wypiek mimo d...
Cześć! Od ponad 3 tygodni nie jem produktów wykonanych z mąki (między innymi ze względów zdrowotnych), jednak zaznaczam, że nie... read more
Ten wpis Bezglutenowy chleb z kaszy jaglanej pojawił się po raz pierwszy w Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy...
Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulinarna
Chleb na kefirze to zdecydowanie mój faworyt wśród chlebów pszennych bez zakwasu. Jest bardzo prosty i szybki do przygotowania, a do tego przepyszny! Najlepiej smakuje pierwszego dnia, trudno mu się oprzeć od razu po wyjęciu z piekarnika, bo sa...
Kolejny pyszny domowy chleb na zakwasie z dodatkiem mąki orkiszowej. Zapewne będę bardzo monotematyczna, kiedy napiszę, że warto go upiec ; ) Być może dlatego, że temat pieczenia domowego chleba pojawił się u nas stosunkowo niedawno i każdy now...
W dobie nasilonych walk pomiędzy zwolennikami różnych żywieniowych frakcji (weganie kontra paleo, glutenfree kontra kluchożercy, i tak dalej), napiszę tylko tyle: jesteśmy dorośli. Każdy może poczytać RÓŻNE źródła, a najlepiej sam się przekonać d...