Koniec chorowania z wielką parą wpadam w nowy tydzień ;) Życzcie mi dużo wytrwałości, bo to będzie tydzień pełen ciężkiej pracy i wyrzeczeń. Mam nadzieję, że dam radę i sprostam wszystkim celom, które sobie założyłam.
Dziś mam dla Was przepis na cudowne i domowe czekoladki z udziałem musu kokosowego od food by Ann :)
Jej recenzję możecie już znaleźć na blogu tutaj, ale obiecałam, że wykorzystam ją do wielu wspaniałych przepisów! :) Trzeba przyznać, że obecne pogody zdecydowanie zachęcają do zajadania się czekoladą, ale aby nie jeść pustych kalorii mam dla Was propozycję na fit czekoladki! Są wegańskie, bezglutenowe i na pewno zasmakują wszystkim :) Kto chętny? Zapraszam! ♥
Przepis /na ok 4-5 dużych czekoladek/:
♥ 20 g karobu
♥1 łyżka słodzidła (ja użyłam erytrolu)
♥1 dowolne nadzienie (mogą być orzechy, owoce, dżem...)
1. 30 gramów musu kokosowego przekładamy do garnuszka i na malutkim ogniu rozpuszczamy do zupełnie płynnej konsystencji.
2. Dodajemy nasz karob i słodzidło i bardzo energicznie mieszamy aby nie postały żadne grudki.
3. Gdy całość będzie już idealnie połączona to przelewamy naszą masę do silikonowych foremek.
4. Dodajemy do naszej masy wybrane dodatki, a następnie wstawiamy do lodówki na klika godzin lub całą noc.
5. Zajadamy i cieszymy się smakiem!
Smacznego!