Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Romans o smaku espresso musi być wyśmienity!
Recenzje na widelcu
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
523
Kategorie
1005
Romans o smaku espresso musi być wyśmienity!
Kawa musi być gorąca jak piekło, czarna jak diabeł, czysta jak anioł, słodka jak miłość.Charles-Maurice de TalleyrandTo ona? Ta jedyna, przeznaczona? Strzał amora, ziemia się zatrzęsła, tak, masz pewność. Właśnie stoi przedtobą kobieta twojego ży...
Recenzje na widelcu
18 wrz 15
Recenzja
,
Książka
książka
308 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Recenzje na widelcu
Portal kulturalny
523
1005
Polecane przepisy
Kawa mielona Illy Espresso Black
Wiem, że są wśród naszych Czytelników także profesjonaliści, którzy wolą samodzielnie mielić kawę, ale zarówno my, jak i większość naszych znajomych kupujmy kawy już zmielone. Widocznie jesteśmy jeszcze na bardzo wczesnym etapie kawowego rozwoju cywil...
Cztery Fajery
Kawa i akcesoria
Kawa mielona Illy Espresso Black
Wiem, że są wśród naszych Czytelników także profesjonaliści, którzy wolą samodzielnie mielić kawę, ale zarówno my, jak i większość naszych znajomych kupujmy kawy już zmielone. Widocznie jesteśmy jeszcze na bardzo wczesnym etapie kawowego rozwoju cywil...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kawa i akcesoria
Bajeczne brownie o smaku espresso czyli Słodki Czwartek odc.152
Jak to śpiewała Beata Kozidrak "pojawiasz się i znikasz...". Tak myślę o sobie i o Dziejach Kuchennej Wiewióry. Ostatnie dwa tygodnie były bardzo ciężkim doświadczeniem ale zakończyły się świetnie. Koordynowanie wydarzenie tak dużego jak Noc Muzeów to ...
Dzieje kuchennej Wiewióry
Słodkości
,
Słodki Czwartek
,
Czekoladowa Seria
"Tulipanowa gorączka" Deborah Moggach
Dzisiaj mam dla Was recenzję książki Tulipanowa gorączkaCzęść z Was może już czytała lub spotkała się z tą książką, bo jest to wznowienie bestsellerowej powieści w nowym przekładzie.Akcja rozgrywa się w XVII wieku w Amsterdamie.Kwitnie tu handel i życi...
Aga w kuchni i nie tylko...
Rodzaje kawy
Jak wszyscy wiemy prawdziwe espresso wywodzi się z Włoch. Espresso to z całą pewnością obok Koloseum, Forum Romanum jeden z symboli Włoch. Jest bardzo aromatyczne i stanowi podstawę wielu innych kaw m.in. latte, cappuccino, americano. [...] Post Rodzaj...
Kulinarny Blog – wiesz jak gotować!
Napoje
,
Kawa
,
Dobra kawa
,
Kawa palona
,
Jak zaparzyć kawę
,
Rodzaje kawy
,
Americano
,
Cappuccino
,
Espresso
,
Latte
,
Macchiato
,
Podstawa kawy
,
Rodzaj kawy
,
Spienione mleko
Kremowy torcik bezowy z ganache czekoladowym - idealny do kawy.
Kiedyś ktoś mnie zapytał: "Jakie ciasto podałabyś do pysznego Espresso?". Nie musiałam się długo zastanawiać nad odpowiedzią. Torcik bezowy z kremem czekoladowym o lekkim smaku alkoholu!Ale nie byle jaki tort. To musi być tort z domowej bezy, z takiej ...
Poezja Smaków
Slider
,
Kawa i napoje kawowe
,
Torty
Romans o smaku espresso musi być wyśmienity!
Kawa musi być gorąca jak piekło, czarna jak diabeł, czysta jak anioł, słodka jak miłość.Charles-Maurice de TalleyrandTo ona? Ta jedyna, przeznaczona? Strzał amora, ziemia się zatrzęsła, tak, masz pewność. Właśnie stoi przedtobą kobieta twojego ży...
Recenzje na widelcu
Recenzja
,
Książka
Lody kawowe…
na moją pierwszą lodową próbę wybrałam lody kawowe Nigelli Lawson, a przepis znaleziony na blogu Kasi. Lody są przepyszne! Małą część zostawiłam takich zwykłych mleczno-śmietankowych i też były boskie także polecam w obu wersjach. W ogóle może t...
mniam-mniam
Bez kategorii
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone