SZYBKIE KREWETKI NA OSTROSkładniki:
Wykonanie:Krewetki rozmroziłam, opłukałam i osuszyłam.Papryczki chili pokroiłam na małe kawałki (zostawiłam pestki, jeżeli chcecie żeby krewetki były delikatniejsze pozbądźcie się pestek).Papryczki dorzuciłam do krewetek i wlałam sos sojowy. Wcisnęłam sok z połówki limonki. Odstawiłam na 10 minut.Zagotowałam wodę, posoliłam i wrzuciłam chiński makaron. Makaron gotowałam 3 minuty. Następnie odsączyłam i odstawiłam.Na patelnie wlałam olej i rozgrzałam. Wrzuciłam do oliwy krewetki i smażyłam przez 2 minuty.Odlałam tłuszcz, zostawiłam niewiele. Zwiększyłam ogień, na patelnie wrzuciłam pociętą w kawałeczki dymkę. Smażyłam przez 2 minuty, mieszając.
Dodałam makaron i smażyłam kolejne dwie minuty. Dodałam sos pad thai, wymieszałam i smażyłam jeszcze 2 minuty. Podawałam świeżo ściągnięte z ognia