SURÓWKA Z CZARNEJ RZEPY I DYNI – rzepa i sałatki z niej zrobione pozwoliły mojemu tacie długo cieszyć się dobrym zdrowiem. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszną sałatkę z dodatkiem oleju rzepakowego RAPSO. Przygotowując sałatki pamiętajcie żeby wybierać olej dobrej jakości, tylko taki olej nie zmieni smaku potrawy. Polecam!
Składniki:
Wykonanie:
Obrałam rzepę, jabłko i ukroilam kawałek dyni (ukrojone kawałki dyni obrałam ze skóry).
Wszystko wrzuciłam do blendera i poszatkowałam (można zetrzeć na tarce).
Po starciu składników dodałam wszystkie przyprawy (do smaku) i skropiłam cytryną.
Polałam olejem rzepakowym RAPSO i wymieszałam. Ten olej jest świetny do smażenia, pieczenia i do sałatek.
Po nałożeniu do miseczki posypałam uprażonymi pestkami dyni.
W takich prostych przepisach całość smaku oparta jest o dobrej jakości składniki. Dlatego zastosowałam olej rzepakowy RAPSO, ten olej jest tłoczony na ciepło bez ekstrakcji.