![skórki pomarańczowe](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2016/01/DSC8686.jpg)
![skórki pomarańczowe](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2016/01/DSC8689-150x150.jpg)
![skórki pomarańczowe](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2016/01/DSC8683-150x150.jpg)
SKÓRKI POMARAŃCZOWE KRYSI
Moja przyjaciółka Krysia Zych, spotkała się ze mną w Arkadach Wrocławskich i przyniosła mi słoiczek skórek pomarańczowych. Oczywiście za skórki dziękuję (na pewno wykorzystam je w moich wypiekach). Przekazała mi też przepis na przygotowanie tych skórek.
![Moje spotkanie z Krysią Zych w Arkadach Wrocławskich](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2016/01/DSC8487.jpg)
Moje spotkanie z Krysią Zych w Arkadach Wrocławskich
Przepis Krysi:
Pomarańcze przed obraniem polała wrzątkiem, następnie wytarła i cieńko obrała (bez białego miąższu). Skórki pomarańczowe pokroiła jak makaron bardzo cieńko i ułożyła w słoiku.
Warstwa cukru, warstwa skórek i tak do wyczerpania skórek (na wierzchu musi być zawsze cukier). Krysia zakręciła słoik i włożyła do lodówki. Po pewnym czasie uzyskała pyszne skórki i pięknie pachnący cukier.