• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
291590 wyników

Przepis na wołowina z marchewką

Przepis na Śledzie pod pierzynką
Śledzie pod pierzynką
Podobno albo się je kocha, albo nienawidzi, nie można być wobec nich obojętnym. Śledzie, bo o nich mowa, są bogatym źródłem białka, witamin i mikroelementów. Można przygotować je na wiele sposobów. Ja dzisiejszym przepisem Ameryki nie odkrywam, odgrzeb...
Smakowity Blog Kulinarny
Bezglutenowe, Boże Narodzenie, Sałatka, śledzie
Przepis na Surówka z marchewki i jabłka
Surówka z marchewki i jabłka
Najszybsza! Najsmaczniejsza! Najszybciej znikająca!Pyszna jako przekąska, do obiadu, na drugie śniadanie, kolację...Uwielbiam, ponieważ marchewka w połączeniu z kwaśnym jabłkiem powoduje, że moje kubki smakowe czują się spełnione :)Wystarczy mieć...
ChilliJemy
Jabłka, Jogurt naturalny, Marchewka
Przepis na Pomarańczowy mus jaglany
Pomarańczowy mus jaglany
Ugotowana kasza jaglana, zmiksowana na kremowy mus z dodatkiem szczypty cynamonu i sokiem pomarańczowym. Tak oto powstał pyszny jaglany krem, do którego dodałam karmelizowaną marchewkę. Nieco pracochłonne, ale przepyszne. Zamiast karmelizowanej m...
Bon appetit!
Sycące i smaczne śniadania, Ryż i kasze
Przepis na Pasztet z soczewicy z zielonym pieprzem
Pasztet z soczewicy z zielonym pieprzem
Dawno nie robiłam żadnego pasztetu, a wszelkiego rodzaju nabiał ostatnio mi się nieco przejadł. Do środka wrzuciłam jajka jako spoiwo, ale weganie oczywiście mogą je zastąpić mielonym siemieniem lnianym. Smak robią tu przyprawy a prawdziwego czadu daje...
Ada w kuchni
Pasty na chleb
Przepis na Tajine z wołowiny z patelni
Tajine z wołowiny z patelni
Zazwyczaj tajine przygotowuję w specjalnym garnku o tej samej nazwie. Jednak ze względu na to, że nasz dom jest tam gdzie nasza praca, nie zawsze mam ze sobą cały mój ulubiony sprzęt kuchenny. Nasz gliniany garnek do tajine został w domu, a my zatęskni...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tajine z wołowiny z patelni
Przepis na Gulasz wołowy z grzybami z wolnowaru
Gulasz wołowy z grzybami z wolnowaru
Wołowina i grzyby to połączenie bardzo smakowite. Użyłam grzybów suszonych. Nie namaczałem ich wcześniej, ale myślę, że można je namoczyć w bulionie i taki grzybowy bulion dodać do mięsa.składnikiok 700 g wołowiny (u mnie udziec wołowy)1 cebula d...
Stare Gary
Mięso, Wołowina, Grzyby, Udziec, Gulasz
Przepis na Potrawka piwno-wołowa z musztardową kaszą jęczmienną
Potrawka piwno-wołowa z musztardową kaszą jęczmienną
Przepis odnaleziony w książce Jamiego Olivera Gotuj zdrowo dla całej rodziny skłonił mnie do odnalezienia w sprawdzonym mięsnym pięknego kawałka pręgi wołowej, zakupienia pysznego irlandzkiego piwa i wyszperania z szafki zachomikowanej po...
Kultura Kulinarna
Kuchnia, Przepis, Potrawy mięsne, Cebula, Oliwa, Jamie Oliver, Sos, Marchew, Bulion, Wołowina, Seler naciowy, Musztarda, Piwo, Kasza jęczmienna, Ciemne piwo, Suszone borowiki
Przepis na Tajine z wołowiny z patelni
Tajine z wołowiny z patelni
Zazwyczaj tajine przygotowuję w specjalnym garnku o tej samej nazwie. Jednak ze względu na to, że nasz dom jest tam gdzie nasza praca, nie zawsze mam ze sobą cały mój ulubiony sprzęt kuchenny. Nasz gliniany garnek do tajine został w domu, a my zatęskni...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tajine z wołowiny z patelni
Przepis na Co się je na Bali?
Co się je na Bali?
Czy wiecie już, że działamy w kolektywie Asian Food Foundation w ramach którego wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem z amatorami azjatyckich kuchni? Niedawno część naszego zespołu przywiozła z kulinarnej wyprawy do Indonezji i Malezji wspomnienia egz...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
[SZORTY], Warsztaty, Malezja, Rendang, Satay, Sos orzechowy, Kuchnia bali, Sate lilit Bali
Przepis na Leczo mięsno-warzywne
Leczo mięsno-warzywne
Leczo kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy to moja mama bardzo często je robiła. Wtedy dałabym się za nie pokroić. Później trochę mi się przejadło, ale kilka dni temu przypomniałam sobie o leczu i naszła mnie na nie ogromna ochota. Jest ono o tyle fajn...
Komu dokładkę?
Dania główne
Przepis na Roladki z karkówki z marchewką
Roladki z karkówki z marchewką
Roladki z karkówki z marchewkąUwielbiamy karkówkę. Duszoną, panierowaną, nadziewaną, smażoną. W każdej postaci :) Nie ma to jak solidny, treściwy kawałek mięsa na obiad. Ale by nie było nudno, dziś podałam kawał mięsa i solidną porcję warzyw w jednym. ...
Na moim stole...
Obiad, Mięso, Karkówka
Przepis na KOTLETY MIELONE
KOTLETY MIELONE
KOTLET MIELONYKotlety mielone jedno z prostszych, smacznych i sycących dan, które bardzo często gości w moim domu.Składniki:1 kg mięsa mielonego (wieprzowina i wołowina)(* przyznamsięszczerze, ze ja bardzoczęsto ...
Kulinarnie z Polką na Kresach
JAJKA, OBIAD, WIEPRZOWINA, MIĘSO MIELONE, BUŁKA TARTA, KAJZERKA, WOŁOWINA
Przepis na Chilli Con Carne z wolnowara
Chilli Con Carne z wolnowara
Mięsny wtorekChilli Con Carne to wspaniałe, mięsne danie w pikantnym, aromatycznym, pomidorowym sosie. Już kiedyś przedstawiałam przepis na chilliwraz z krótkim opisem tej potrawy. Ostatnio jednak przygotowałam je ponownie, ponieważ musiała...
Codzienne Gotowanie
Mięso mielone, Długotrwałe (kilka godzin/dni), Wołowina, Wolnowar, Kuchnia amerykańska, Chili, Slow-cooker
Przepis na Goleń wołowa z czerwonym winem w garnku rzymskim
Goleń wołowa z czerwonym winem w garnku rzymskim
Nie zawsze mam chęć na długie pieczenie mięsa w wolnowarze. W takich sytuacjach dobrze sprawdza się garnek rzymski. Po dwóch godzinach wołowina jest miękka a na dodatek mamy sporo dobrego sosu. Goleń wołowa okazałasiębardzo smaczna, a...
Stare Gary
Mięso, Wołowina, Pieczeń, Garnek rzymski, Goleń
Przepis na Wołowina duszona z pieczarką
Wołowina duszona z pieczarką
wołowina z pieczarkąDelikatna potrawka z duszonej wołowiny, podkreślona aromatem pieczarek, to danie które wprost urzeka swym smakiem.składnikidla czterech osób800 gprzeroś...
Miód i pieprz
Dania główne, Gulasze i potrawki
Przepis na Francuska codzienność – Francuzi i ich KUCHNIA oraz GOTOWANIE. Najnowsze wyniki badań. Część 13.
Francuska codzienność – Francuzi i ich KUCHNIA oraz GOTOWANIE. Najnowsze wyniki badań. Część 13.
Ipsos zrealizował ostatnio badania dotyczące z grubsza rzecz ujmując francuskiej kuchni. I potwierdzają one to co widać nad Sewkaną, Rodanem i Garonną na codzień – Francuzi uwielbiają gotować I jeśći przywiązują do tego ogromną wagę...
Est-Ouest
Refleksje
← Poprzednia
155156157158159
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin