• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
14490 wyników

Przepis na true taste hunters

Przepis na Ragout z boczniakami
Ragout z boczniakami
Jan Kuroń, ambasador kuchni polskiej, uczeń prestiżowej szkoły : Le Cordon Bleu w Londynie, wydał właśnie swoją pierwszą książkę „Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia” . Miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, podczas któryc...
Kuchnia niewyszukana
Obiad, Dania bezmięsne, Cukinia, Kasza jaglana, Warsztaty kulinarne
Przepis na Ryba pieczona w soli
Ryba pieczona w soli
Kilkukrotnie widziałem gdzieś rybę pieczoną w soli. Wydawało mi się, że taki sposób przyrządzenia jest po pierwsze czasochłonny, a po drugie w efekcie dostajemy efektowna, ale przesoloną rybę.Po zjedzeniu takiego dania w knajpie, postanowiłem sam sprób...
Żarcie Bez Spinki
Przepis na Grillowane warzywa
Grillowane warzywa
Z półroczny opóźnieniem, ale dodaję zaległe dwa dania z serii Edizione Speziale, czyli z wakacji w Toskanii. Już niebawem zaczyna się sezon grillowy, więc to danie na pewno się przyda jako dodatek do każdego dania z rusztu.Grillowane warzywaSkład...
Żarcie Bez Spinki
Przepis na Grecka musaka
Grecka musaka
W Grecji kryzys, ale wyłącznie w finansach. W kuchni, greckie potrawy nadal godne są podziwu i należy je praktykować… Jednym ze sztandarowych dań kuchni greckiej jest Musaka / Moussaka. Potrawa występuje w różnych wersjach na całym półwyspie bałkańskim...
Żarcie Bez Spinki
Przepis na Rostbef pieczony 'na zimno'
Rostbef pieczony "na zimno"
Wołowina to najwspanialsze mięso na świecie, ale trzeba je uważnie przygotować bo inaczej zamienia się w podeszwę od Sofix-ów i do niczego się nie nadaje. Przy różnych okazjach można spotkać na stole lekko różowy, pokrojony w cienkie plastry rostbef. N...
Żarcie Bez Spinki
Przepis na Kokosowe curry Carri
Kokosowe curry Carri
Nie ma to jak curry na jesień. Będzie aromatycznie, warzywnie i pysznie. Zastanawiałam się, czy w ogóle mogę powiedzieć, że zrobiłam curry według przepisu z książki Chris i Carolyn Caldicott „Smaki świata”. Nie miałam bowiem wszystkich składników i na...
Dwie Chochelki
Warzywa, Jesień, Dynia
Przepis na Pieczona wołowina z warzywami
Pieczona wołowina z warzywami
Nazwy potraw nigdy nie były moją mocną stroną, ale to mało istotne, bo dzisiaj zrobiłam sobie obiad, po czym natychmiast popadłam w samouwielbienie. Kojąca, aromatyczna i intensywna w smaku potrawa (to przez ten liść laurowy i razowiec) idealnie podp...
Dwie Chochelki
Warzywa, Zima, Dania główne, Zapiekanki
Przepis na Cynamonowy pudding chlebowy z lodami śmietankowo - jabłkowymi
Cynamonowy pudding chlebowy z lodami śmietankowo - jabłkowymi
Jeżeli w domu zalega odrobina czerstwego pieczywa, to doskonale! Idealnie nada się na pudding chlebowy. Puddingi pieczone i gotowane, to desery staroświeckie i nieodmiennie kojarzące się z jesienią i zimą. Podawane zawsze na ciepło z sosami, bitą śmie...
rustykalna kuchnia - cooking at home
Jabłka, Cynamonowo, Lody, Pudding
Przepis na Recenzja: 'Pyszna zmiana, czyli moje życie bez glutenu'
Recenzja: "Pyszna zmiana, czyli moje życie bez glutenu"
Nie wiem jak Wy, ale mnie prześladuje pewnego rodzaju pech. Za każdym razem, gdy zaplanuję sobie jakikolwiek zakup i NIE DAJ BOŻE odłożę go w czasie – moja upragniona zdobycz znika z półek sklepowych. Było tak i w tym przypadku, gdy wybraliśmy się po ...
Piekarnik Laury
Recenzje
Przepis na Najedzeni Fest! Slow Food
Najedzeni Fest! Slow Food
Mieliście kiedyś tak, że przez zupełny przypadek trafiliście do raju? Tydzień temu szukałam ciekawej alternatywy na leniwą niedzielę. Opcji było naprawdę dużo – od okolicznych atrakcji po dalsze wojaże. Jednak fart skierował moje poszukiwania w ...
Piekarnik Laury
Lifestyle
Przepis na Pain au levain z przepisu Jeffreya Hamelmana
Pain au levain z przepisu Jeffreya Hamelmana
Chleb, najcudowniejszy wypiek, który wymyślił człowiek. Na pewno jest to mój drugi nałóg po wcześniej wspominanej soli, a może i bije go na głowę. Nie ma nic lepszego niż pajda świeżego chleba (taka o 12 centymetrach grubości) czasem z masłem i odrobi...
Janki i Garnki
Przepis na Zawsze dobrze jest zjeść jagodziankę
Zawsze dobrze jest zjeść jagodziankę
Gdyby ktoś Was zapytał o pierwszą potrawę z dzieciństwa, której zapach i smak pamiętacie do dziś, to co ty by było? U mnie jagodzianki mojej Babci Lubci, wypchane po brzegi owocami, pieczone w starym elektrycznym piekarniku, takim na kabel, do którego...
Janki i Garnki
Przepis na Tarta na kruchym spodzie waniliowo-pomarańczowym z owocami i kremem z mascarpone i lemon curd
Tarta na kruchym spodzie waniliowo-pomarańczowym z owocami i kremem z mascarpone i lemon curd
Wiosna to czas, w którym pojawiają się cudowne nowalijki! Miesiąc maj to początek truskawek ;), które moim zdaniem powinniśmy wykorzystać na maksa!Dzisiaj mam dla Was przepis na tartę właśnie z truskawkami i aksamitnym kremem n...
Pin up Cooking Looking
Przepis na Indyjskie pomidorowe garam masala curry z kurczakiem - Indian tomato chicken curry
Indyjskie pomidorowe garam masala curry z kurczakiem - Indian tomato chicken curry
Jest piękny piątkowy majówkowy dzień. Deszczyk ładnie chlupie, więc można rozpalić...
Brudny Wok Adriana
Dania główne, Mleko kokosowe, Kurczak, Curry, Garam masala, Kuchnia indyjska
Przepis na Początki są trudne:)
Początki są trudne:)
Zabieram się do tego od kilku miesięcy albo lat… Zaczynajmy więc..:) Kim jestem? Na imię mam Adrian, jestem z Warszawy, studiuję Budownictwo na Politechnice Wars...
Brudny Wok Adriana
Przepis na Faszerowane skrzydełka z kurczaka
Faszerowane skrzydełka z kurczaka
Nadziewanie skrzydełek czy też ćwiartki z kurczaka na pozór wydaje się być niemożliwe.A jednak! Technikę obierania skrzydełek z kości dodam w oddzielnym poście.Składniki:8 skrzydełek obranych z kości20g przyprawy do kurczaka (ostra)2 łyżki oliwy...
Gotowanie z pasją i fantazją
← Poprzednia
362363364365366
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin