• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
292000 wyników

Przepis na swiat na widelcu

Przepis na Pieczarki z Niemiec
Pieczarki z Niemiec
Przepis ten przywiozłam z Niemiec.Sprzedawali to danie, jako przekąskę na ulicach Kolonii, na zimowych jarmarkach świątecznych, Bożonarodzeniowych. Ja wam mówię - smakuje pysznie. Na śniadanie wspaniale się nadaje.Potrzebujecie:Pieczarki BiałeCeb...
Make Easy Meal
Przekąski, Kolacje, Jednogarnkowe, Śniadania, Grzyby
Przepis na Zielony garnek
Zielony garnek
Siema, siema, to znowu ja. Być może wrócę na stałe i nawet będą zdjęcia (chociaż robione prawie kalkulatorem ;)). Jak będziecie komentowali, to będę pisała, krótko mówiąc :P No a jutro się postaram coś o samopoczuciu nabazgrać, bo mam kilka nowyc...
GastroGaba
Obiad, Gastrofaza, Kiełki, Makaron, Szpinak, Wege
Przepis na Trzynasty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ
Trzynasty numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ
KOCIOŁ ma już 2 lata! W tym czasie wydaliśmy 12 numerów standardowych i 4 dodatkowe. Łącznie stworzyliśmy dla Was 1506 stron, ugotowaliśmy 528 dań, poznaliśmy 12 wzruszających historii przesiedleńczych i wspólnie odkrywaliśmy kuchnię dolnośląską. Przed...
Gotuj z Kasią
Okołokulinarne tematy
Przepis na Gulasz drobiowy z pieczarkami i papryką
Gulasz drobiowy z pieczarkami i papryką
Dzisiaj polecam aromatyczny gulasz drobiowy z pieczarkami i papryką. Mięso drobiowe szybko się gotuje i już po 30 minutach rozpada się na widelcu. Użyłam mięsa z podudzi kurczaka, bez skóry i kości, wystarczy pokroić i jest gotowe do dalszej obróbki. G...
Smak mojej kuchni...
Przepis na Brokułowa sałatka z wędzonym twarogiem i tuńczykiem
Brokułowa sałatka z wędzonym twarogiem i tuńczykiem
Bardzo smaczna sałatka z tuńczykiem, którą można zjeść na ciepło lub zimno. Parę składników, a coś zdrowego i sycącego będziemy mieć na kolację lub na lunch do pracy. 1 brokuł 1 jajko 1 pomidor 100 g twarogu wędzonego 1 puszka (185 g) tuńczyka Princess...
KuchniaMniam
A-Z WYTRAWNIE, Dania bez glutenu, Dania jednogarnkowe, Bez pieczenia, Pomidory, Sałatki i surówki, Dania z rybą, Jajka, Brokuł, Twaróg wędzony, Tuńczyk
Przepis na Rosół warzywny z dynią
Rosół warzywny z dynią
Ostatnio eksperymentuje dużo z dynią, różnymi odmianami. Głównie ją piękę, a później przetwarzam, wymyślam nowe dania. Czasem jednak potrzeba coś klasycznego, coś jak zupy, która Nas rozgrzeje i doda wigoru. Zainspirowałam się nowym numerem Kuchni, w k...
Sztuka pokochania gotowania
Zupy, Dynia
Przepis na Naleśniki z soczewicą zieloną
Naleśniki z soczewicą zieloną
W moim życiu na moim widelcu znów pojawia się soczewica, tym razem zielona. Ma ona niezwykle delikatny smak, a po ugotowaniu nie rozpada się jak czerwona. Będąc zamiennikiem mięsa idealnie nadaje s...
Życie na widelcu
Przepisy, Zdrowo, Fit, Pieczarki, Mąka gryczana, Naleśniki wytrawne, Soczewica zielona
Przepis na Joconde cake
Joconde cake
Joconde cake zawsze robiłam w wersji na słodko. Dziś jednak, postanowiłam pójść o krok dalej i przygotowałam te przepięknie prezentujące się przystawki, w wersji na słono. Są idealne na eleganckie przyjęcia i by zaskoczyć swoich blisk...
Kuchnia Marlenity
Przepis na Miska zdrowia z pulpecikami drobiowymi z tuńczykiem i szynką parmeńską, grillowanymi batatami i fioletowymi ziemniakami oraz szparagami i miodowym dressingiem z kurkumą
Miska zdrowia z pulpecikami drobiowymi z tuńczykiem i szynką parmeńską, grillowanymi batatami i fioletowymi ziemniakami oraz szparagami i miodowym dressingiem z kurkumą
Pełna emocji, w środku nocy, dodaję dla Was nowy przepis. Tylko wydaje się skomplikowany ale prawdę mówiąc jest dziecinnie prosty. Grillowane ziemniaki: tradycyjne, fioletowe i bataty oraz szparagi, pyszny dressing miodowy z kurkumą i coś co swoim smak...
MangoPapaja
Drób, Obiad, Warzywa, Ryba, Wieprzowina, Szparagi, Grill
Przepis na Pełnoziarnista tarta nicejska
Pełnoziarnista tarta nicejska
Kochani, nawet nie wiecie jak długo czekałam by móc podzielić się z Wami przepisem na wytrawna tartę, która będzie: łatwa w przygotowaniu, wartościowa pod względem odżywczym, sycąca i jednocześnie lekka, a do tego prezentująca się najlepiej jak to tylk...
Życie ze smakiem
Kruche, Tarta, Pomidory, #MasterTuńczyk, Tuńczyk, Kapary, Obiad
Przepis na Sernik piankowy z truskawkową galaretką
Sernik piankowy z truskawkową galaretką
Na pewno zauważyliście, że uwielbiam robić serniki. Co chwilę wpada do głowy jakiś pomysł, a czasem nawet to internet inspiruje pomysłami. Tak, też było w tym przypadku. Zauważyłam go w jednym z popularnych blogów, zaciekawił mnie pomysł z czego jest z...
Sztuka pokochania gotowania
Kuchnia polska, Owoce, Serniki
Przepis na Babeczki lawendowe z kremem mascarpone
Babeczki lawendowe z kremem mascarpone
Uwielbiam babeczki! Ciągle się uczę je przygotowywać, większości moich wypieków nie publikuję gdyż chcę aby były piękne i idealne. Jeszcze wiele babeczek upłynie zanim dojdę do perfekcjonizmu. Jednak tym przepisem postanowiłam się z Wami podzielić. Te ...
Sztuka pokochania gotowania
Domowa piekarnia, Desery, Owoce, Kremy, Cytrusy, Cytryny, Babeczki
Przepis na Wiosenna zupa z tuńczykowymi pulpecikami
Wiosenna zupa z tuńczykowymi pulpecikami
Wiosenne zupykuszą młodymi warzywami,zapachem świeżych ziół i żywymi kolorami. Kiedy więc na sklepowych półkach i straganachpojawią się zdrowenowalijki warto z nichugotować zupę.Aby była bardziej treściwa i sycąca, d...
Jadło i czytadło
Wegetariańskie, Zupy
Przepis na Coq au vin czyli kurczak w winie
Coq au vin czyli kurczak w winie
Kurczak powoli duszony w winnym sosie. Wierzcie mi, jeśli go spróbujecie już nigdy ale to przenigdy nie będziecie chcieli mieć na widelcu przesuszonego drobiowego mięsa. Kurczak jest soczysty, praktycznie rozpada się. A sos? Sos jest tak pyszny, że chc...
Follow The Fork
Obiad, Kurczak
Przepis na Zapachy Świąt: cynamon, goździki i pomarańcze – jak wykorzystać je w kuchni?
Zapachy Świąt: cynamon, goździki i pomarańcze – jak wykorzystać je w kuchni?
O nadchodzących Świętach przypominają nam zapachy dobiegające z kuchni, które nieodłącznie kojarzą się właśnie z tym magicznym czasem. Czym pachną Święta? The post Zapachy Świąt: cynamon, goździki i pomarańcze – jak wykorzystać je w kuchni? appeared fi...
Inspirowane Smakiem
Porady, Porada
Przepis na Wrocławska Książka Kucharska
Wrocławska Książka Kucharska
Mój kulinarny wkład w Europejską Stolicę Kultury to współautorstwo we Wrocławskiej Książce Kucharskiej pod redakcją Beaty Śniechowskiej. Dzisiaj na wrocławskim Rynku podczas festiwalu Europa na widelcu odbyła się premiera książki.Czy istnieje kuchnia d...
Kulinarne Inspiracje Futki
Recenzje, Wrocławska książka kucharska
← Poprzednia
1718192021
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin