Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
290923 wyników
Przepis na Rydze po cygansku w
Domowa Nutella
No i znowu mnie naszło. Takie uczucie gdy ma się na coś apetyt i nie można sobie dać rady jeśli się tego pragnienia nie zaspokoi. Nie takie byle uczucie albo na byle co. Czekoladaaaaaaa....endorfiny....wwooww.No, ale jeśli poza tym jesteśmy głodni ? To...
Super Jedzonko
Pyszna kuchnia
,
Czekolada
,
Domowa nutella
,
Maslo czekoladowe
,
Nutella
,
Przepis na nutellę
Prosty deser budyniowo truskawkowy
Zabójczo pyszny i bezczelnie łatwy w przygotowaniu jest mój prosty deser budyniowo truskawkowy, letnia propozycja na słodkie co nieco dla nie lubiących przemęczać się w kuchni. Sezon truskawkowy próbuję wycisnąć maksymalnie, stąd motyw przewodni to tr...
Take It Izzy
Izzy Wege Kuchnia
,
Impreza
,
Na słodko
,
Sylwestra i Nowy Rok
,
Walentynki
,
Prosty deser budyniowo truskawkowy
Remont domu – wybór ogrzewania
Nareszcie doczekałam się remontu domu. Odwlekany od tak dawna wreszcie dojdzie do skutku. Do zrobienia jest bardzo dużo rzeczy. Wynajęłam już ekipę remontową, która będzie musiała wygładzić oraz pomalować ściany ... Artykuł Remont domu – wybór ogrzewan...
Smaku fabryka
Budownictwo
Dobra kosmetyczka i zmarszczki pod oczami
Każdy ma w sobie coś, czego nie lubi. Nikt nie jest doskonały, jak wiadomo. No może poza gwiazdami na okładkach magazynów, których zdjęcia są obrabiane graficznie. Tak się pocieszam, a ... Artykuł Dobra kosmetyczka i zmarszczki pod oczami pochodzi z se...
Smaku fabryka
Uroda i zdrowie
,
Bez kategorii
Gzik
Gzik jada się jak Polska długa i szeroka, choć tylko w Wielkopolsce a) jest potrawą regionalną, b) podaje się go nie tylko do chleba, ale tradycyjnie i do ziemniaków, c) ma tak uroczą nazwę :-) Reszta świata gzik nazywa po prostu.. twarogiem z dodatkam...
kuchnianaszapolska
Bez mięsa
,
WIOSNA
,
Nabiał
,
Do chleba
,
Wielkopolska
,
Nowalijki
Zupa paprykowa z kabanosem
Chłodno Wam? A co powiecie na rozgrzewającą zupę paprykową z kabanosem? Prosta w przygotowaniu, w 30 minut mamy pyszne danie. Zupa przypominająca leczo na pewno Wam posmakuje. Niech jesienne kolory zagoszczą na stole! Rozgrzewająca zupa paprykowa z kab...
Shabby eat
Lato
,
Jesień
,
Zima
,
Obiad
,
Zupy
,
Zupa
,
Papryka
,
Kabanos
Doskonała w pielęgnacji skóry
Cytryna dla wielu z nas to przede wszystkim dodatek do herbaty. Ale czy zdajemy sobie sprawę z tego, że ten żółty cytrus świetnie odnajduje się w kosmetyce? W szczególności jeśli mówimy o sposobach pielęgnacji w domowych zaciszu. Zimą skóra staje się s...
Pielegnacja(skóra)
Pesto jarmużowe
Pyszne, proste do zrobienia i idealne do kanapek lub makaronu takie właśnie jest pesto z jarmużu. Jakiś czas temu brałam udział w wegańskich warsztatach kulinarnych (relację możecie znaleźć tutaj). To właśnie pesto jarmużowe przede wszystkim p...
22kilo
Kuchnia
,
Dodatki
,
Pesto
,
Jarmużowe pesto
,
Pesto z jarmużu
,
Czym smarować kanapkę
,
Do czego jarmuż
,
Dodatek do kanapki
,
Jak zrobić pesto
,
JARMUŻ
,
Jarmuż w kuchni
Miss Kimchi
Miss Kimchi Warszawa Miss Kimchi to niewielka koreańska knajpa, która mieści się przy ulicy Żelaznej w Warszawie. Już przy wejściu roztacza się piękny zapach pieczonych po koreańsku mięs, pachnie sosem rybnym i kolendrą. Dania zamawia się przy barze, p...
Smakalajzyt
Tu jedliśmy
,
Kimchi warszawa
,
Restauracja koreańska warszawa
Poranna kawa z ekspresu – witamy nowy dzień
Cześć kochani!!! Zapraszam was dzisiaj na wspólne powitanie nowego dnia. A jak zaczynać dzień, to tylko z kubkiem wyśmienitej kawy, która da nam energię na najbliższe godziny. Już sam zapach świeżo parzonej kawy stawia mnie na nogi i pobudza do życia. ...
Anka Gotuje
Napoje
Kajzerka Chicken Premium – McDonald’s
Złote łuki od dosyć dawna omijam szerokim,nomen omen, łukiem. Niestety czasami wyboru brak, człowiek głodny, a zjeść coś trzeba. Zwłaszcza gdy dzień wcześniej przyjęliśmy o kieliszek za dużo. Albo szklankę. Albo kufel, cokolwiek. Więc tak, miał...
Męskie Żarcie
Fast Food i restauracje
Makaron po prowansalsku.
Czy oglądaliście film Ratatuj, w którym niewzruszony i bardzo wymagający krytyk kulinarny Anton Ego, z taką czułością wspomina wyjątkowy smak swojego dzieciństwa: prowansalskie ratatouille.... The post Makaron po prowansalsku. appeared first on MODA NA...
MODA NA BIO
KULINARNE
,
SALADS
,
Makaron po prowansalsku.
Lody miętowe bez maszynki i bez jajek
Od tygodnia nie dawałam znaku życia, za co chcę Was kochani przeprosić. Zdaję sobie sprawę z faktu, iż część z Was czeka na kolejną porcję przepisów i niecierpliwi się, gdy po tygodniu bezczynności żaden wpis się nie pojawia. Przyczyna po części ...
W poszukiwaniu inspiracji
Desery
,
Lody
,
Bez jajek
,
Na upały
,
Bez maszynki
,
Miętowe
Bruschetta
Zapach świeżego chleba i wspomnienie letnich pomidorów skłonił mnie dziś do przyrządzenia bruschetty, przepysznej i lekkiej włoskiej przekąski. Bruschetta występuje również w innych wariacjach, ta jest typowa i tradycyjna ale inne na pewno też zagoszcz...
Fabryka przepisów
Na śniadanie
,
Pieczywo
,
Do pieczywa
Kaczka po chińsku
Dzisiaj znów orientalnie. Piersi kaczki w marynacie z sosu sojowego, czosnku i imbiru z dodatkiem aromatycznych warzyw i ryżem, słowem prosta klasyka kuchni chińskiej. Przygotowanie dania (poza zamarynowaniem mięsa) zajmuje nie więcej, niż godzinę, a r...
Wyprawy kulinarne
Wyprawy kulinarne
,
Papryka
,
Marchewka
,
Cukinia
,
Ryż
,
Kuchnia orientalna
,
Kaczka
,
Chili
,
Chiny
,
Kuchnia chińska
Śledzik matias - w korzennej zalewie
Klasyka gatunku - szwedzki śledź w korzennej zalewie. Chyba jeden z najprostszych i najlepszych śledziowych przepisów.Każda nasza wizyta w IKEA kończy się tak samo - wędrówką do szwedzkiego sklepiku po pastę rybną, kilka ulubionych żelków (nawet tych z...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Słone
,
Boże Narodzenie
,
Cebula
,
Marchewka
,
śledzie
←
Poprzednia
201
202
203
204
205
Następna
→