Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
2989 wyników
Przepis na ryb
Czym ucieszyć listonosza czyli ciasteczka prezentowe z bakaliami i migdałowym kremem
Ha, ha, ha. Macie mroczki przed oczami? Wydaje wam się, że jak co roku choinka wam się zwaliła na głowę? Czy może nareszcie postanowiliście odpuścić przedświateczną „spinkę” i z pudełkiem czekoladek siedzicie napawając się własną odwagą?Gratulacje. Nal...
Musisz mieć ze sobą limonkę
Masło
,
Jajka
,
Migdały
,
Bakalie
,
Grand marnier
,
Mielone migdały
,
Mince meat
,
Mincepies
,
Rodzynki figi
Kurczak w pomidorach z fetą
Równo tydzień temu wróciłam z wakacji na jednej z greckich wysp. Korfu to wyspa szczególna, inna od pozostałych. Przez swoją bliskość z wybrzeżem Sycylii i dość burzliwą historię, widać na niej wiele włoskich wpływów, nie tylko w architekturze, a...
Szyszkin ciągle pichci
Dania główne
,
Pomidory
,
Niedzielny obiad
,
Gulasze i dania jednogarnkowe
,
Kurczak
,
Mięso
,
Feta
,
KUCHNIA GRECKA
Sos serowy do warzyw i mięsa (z delikatną nutą czosnku)
Lubicie brokuły? Ja tak, ale zdecydowanie bardziej wolę jak są czymś okraszone. Postanowiłam więc, że dla odmiany przygotuję sos serowy w moim nowym przyjacielu Tefal Cuisin Companion.Uniknęłam w ten sposób stania nad nim z łyżką i mieszania, by się pr...
kuchnia w czekoladzie
Tefal Cuisine Companion
,
Ser
,
Sosy
Pstrąg z jabłkami zapiekany w cydrze
Ryba pieczona w orzeźwiającym aromacie cydru i z aromatycznym dodatkiem świeżych jabłekZ cydrem, jako głównym składnikiem potrawy, eksperymentowałam już przy okazji Ciasta z czereśniami, cytryną i cydrem. Wtedy było na słodko. Tym razem proponuję smaki...
GRUNT TO PRZEPIS!
Testowanie produktów
,
Ryby
,
Jabłka
,
CYDR GRÓJECKI
Pieczona dorada z selerem naciowym, czosnkiem i figami
Pyszna rybka na ruszcie z selera naciowegoPrzy okazji dzisiejszego obiadu, kilka trików, aby nie dać się „oszwabić” w sklepie rybnym. Mnie tam zawsze zapewniają, że rybka którą kupuję, jest tak świeżutka, że prawie jeszcze pływa… Niestety te rybn...
GRUNT TO PRZEPIS!
Ryby
Czy masło orzechowe jest zdrowe? Ile można go jeść? Jak wybrać to najlepsze? Jak zrobić samemu?
Masło orzechowe kojarzy mi się z dzieciństwem - do dziś pamiętam wielkie słoje przysyłane w paczkach przez ciotkę z Ameryki. Objadałam się tym bez opamiętania. Ta miłość została mi do dziś i prawdopodobnie nigdy się nie skończy. Jako dziecko oczywiście...
blog o zdrowym odżywianiu, odchudzaniu, racjonalne odżywianie, przepisy fit
Porady
,
Orzechy
,
Masło orzechowe
Kulinarne trendy na 2016 rok
Jak zwykle, nie wiadomo skąd i czemu tak szybko nadszedł nowy rok. Niewątpliwą zaletą jest to, że nie wiemy co nam przyniesie. Nauczone doświadczeniem lat poprzednich, pokusimy się o małe jasnowidztwo i postaramy się przewidzieć trendy kulinarne, które...
burczymiwbrzuchu
Tosia
,
Śliwka
,
Opowieści
Pietruszkowe pesto i kilka słów o żelazie
Niedawno na blogu gościł pomysł na fioletowe śniadanie, dzisiaj natomiast mam dla was zielony obiad! W dodatku całkiem nieźle wpasowujący się w dietę zapobiegającą anemii, tak ostatnio częstej u niemowląt w drugiej połowie pierwszego roku życia, a takż...
Przepysznik
Proste
,
Kolacje
,
Lekkie
,
Obiad
,
Nabiał
,
Warzywa
,
Bogate w żelazo
,
Makaron
Mintaj w kukurydziano-ziołowym cieście
Zastanawiam się jak to u Was jest z rybami? często je jecie? Czy omijacie szerokim łukiem?Ryby są lekkie i zdrowe, warto uwzględnić je w swoim codziennym menu, proponuję zrobić je w cieście kukurydzianym z ziołami, potrawa jest łatwa do przyrządzenia i...
Wanilia i Kardamon
Obiad
,
Testowanie
,
Ryby
,
Rafex
Gnocchi Sardi
Zapachy i smaki z miejsc, które odwiedzam na długo zapadają mi w pamięć i zajmują szczególne miejsce w mojej podświadomości. Nie ma dla mnie lepszego sposobu na doładowanie "baterii" niż podróże do miejsc, które zachwycają widokami, smakami i zapachami...
Smakowity Blog Kulinarny
Kuchnia włoska
,
Makaron
,
Podróże
Ciasto jogurtowe z czerwonymi pomarańczami
Proste ucierane ciasto z jogurtem greckim i oliwą polane karmelem z czerwonymi pomarańczami.Wczoraj wpadli do nas znajomi, więc upiekłam ciasto z gatunku jaki lubię najbardziej. Prosty ucieraniec nie wymagający robota kuchennego, a jedynie jednej czy d...
Chilli, Czosnek i Oliwa | blog kulinarny
Placki warzywne z parówkami
Zrobić coś smacznego z niczego ! To wyzwanie JOtwierając lodówkę wpadły mi na myśl takie właśnie placki warzywne z mięsną wkładką, wyszły smaczne, chrupiące a dzięki Vegeta natur z pikantnym chili bardzo dobrze doprawione.Placuszki są idealne i n...
Wanilia i Kardamon
Kuchnia polska
,
Obiad
,
Warzywa
,
Kolacja
,
Kotlety
Jesienny weekend w lubuskiem i... zmiana kodu ;)
Kolejny post z cyklu Cudze chwalicie :)Nastał mój ulubiony czas.Czas rześkiego powietrza, pięknych kolorów i długich wieczorów.Czas ciepłego koca i wzmożonego mruczenia kota.Czas szurania w liściach w nowych kozakach.Czas zakładania sukienek! :DAle ale...
nie-ład mAlutki
JA
,
Nieładowo
,
Cudze chwalicie
Sushi.
Robiliście kiedyś sami sushi w domu? Dziś chwalę się tym co udało mi się zrobić już jakiś czas temu pierwszy raz, co mi się tak spodobało i robiłam już kilka razy. "Sushi – potrawa japońska złożona z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym oraz naj...
.
Bliny gryczane z maślanymi burakami i wędzonym łososiem.
W zeszłym roku w Warszawie zaczął działać targ rybny. Otwarty jest w piątki przez kilka godzin. Odkąd jest targ, kupuję i przyrządzam o wiele więcej ryb niż wcześniej. Brakowało mi takiego miejsca, gdzie można kupić świeże ryby i owoce morza. Lubię tam...
Pistachio
Miejsca
,
Ryby
,
Przystawki
,
Buraki
,
Naleśniki placki i racuchy
,
Kuchnia rosyjska
Korrida smaków - warsztaty w Kuchni Lidla
Kuchnie Hiszpanii i Portugalii należą do moich ulubionych, nie tylko dlatego, że w jednym z tych krajów spędziłam miesiąc miodowy. Bogactwo ryb, owoców morza, doskonałych warzyw, sezonowanych szynek i wyśmienitych serów to właściwie wszystko co m...
KUCHARNIA
Warsztaty kulinarne
,
Recenzja
,
Lidl
,
Relacja
←
Poprzednia
159
160
161
162
163
Następna
→