• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
289881 wyników

Przepis na q or (1,2)=(select*from(select name_const(CHAR(111,108,111,108,111,115,104,101,114),1),name_const(CHAR(111,108,111,108,111,115,104,101,114),1))a) -- and 1=1

Przepis na Borówkowa lemoniada
Borówkowa lemoniada
Oj przez te upały to nic się nie chce. No może poza ciągłym pragnieniem. Dlatego od niedawna w naszym domu gości cytryna. A jak już jest cytryna to pojawiają się lemoniady. Tym razem jak dla mnie coś nowego - lemoniada z borówkami. Trochę taka oszukana...
Gotowanie z pasją
Napoje, Lemoniada
Przepis na Bajaderki / Crumb cake
Bajaderki / Crumb cake
Witajcie Moi Drodzy :)Hello Everyone:)Ciągnie się ta zima i ciągnie. Już było tak ładnie aż tu przed momentem wyglądam przez okno i cóż moje oczy widzą? Śnieg.... Już mi tęskno za wiosną, ciepłem i słońcem, które po godzinie 16 nie znika;P Dzisia...
Pudełko czekoladek
Cakes&Cookies
Przepis na Ostatnie jeżyny?
Ostatnie jeżyny?
Budyń z komosy ryżowej (Paul's Quinoa) na mleku migdałowym podanyz melonem, jeżynami, klonową ricottą i granulowanym cukrem klonowym (Biosyrop.pl)MIGDAŁOWY BUDYŃ Z KOMOSY RYŻOWEJ/PRZEPIS WŁASNY/65 g komosy ryżowej (Paul's Quinoa Precooked)350-400...
Sweet breakfast treats
Przepis na Obwarzanek, który stał się bajglem
Obwarzanek, który stał się bajglem
Dawno dawno temu w pewnym mieście można było kupić obwarzanki. Obwarzanki sprzedawali głównie Żydzi - prosto z koszyków rozstawionych na krakowskich chodnikach. Obwarzanek, obgotowany drożdżowy krążek, był przysmakiem sam w sobie. Zupełnie jak dzisiejs...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Słone
Przepis na BAKING :: Danish almond tea ring
BAKING :: Danish almond tea ring
Okropnie szybko ucieka mi czas w tym roku. Nie spodziewałam się, że te Święta będą się zbliżać tak szybko. Że grudzień tak szybko nadejdzie. Na ogół nie znoszę tego uczucia czasu uciekającego przez palce, ale jeśli o tę sprawę chodzi… ogromnie się cies...
Coffee with Martina
BAKING, SWEET, FETES, BUN
Przepis na KULINARNE STARCIE BLOGERÓW - przepis
KULINARNE STARCIE BLOGERÓW - przepis
Kochani czytelnicy! Dziś nadszedł dzień, w którym szóstka blogerów wrzuca swój przepis z listy składników, na które Wy sami zagłosowaliście:) Wybraliście wołowinę, więc oto Wam przedstawiam swoje małe co nie co:) Zrobiłam pulpeciki wołowe z kapustą cze...
Make it healthier
Przepis na Klasyczna owsianka z makiem.
Klasyczna owsianka z makiem.
Czasami nie mam ochoty na przygotowanie wymyślnego śniadania...... i wtedy właśnie decyduję się na owsiankę - kremową, delikatną i mocno mleczną.Muszę przyznać, że mak świetnie komponuje się z tego typu śniadaniami,bo nadaje wyrazistego akc...
Sweet breakfast treats
Owsianka
Przepis na Śledzie z cytrynową nutą
Śledzie z cytrynową nutą
Chciałam trochę odmienić solone śledzie w oleju i tak powstały śledzie z cytrynową nutą. Użycie skórki z cytryny zamiast soku nadaje cytrynowy aromat a nie nadaje kwaśnego smaku cytryny.Składniki:2 opakowania śledzi solonych w oleju ( ok. 450 gram, lub...
SMAKI EWY
Ryby
Przepis na Restauracja „Biały Dwór” - Podzamcze koło Kwidzyna
Restauracja „Biały Dwór” - Podzamcze koło Kwidzyna
Lokal ten, zapewne dobrze znany mieszkańcom Kwidzyna, może być nieco ukryty dla osób przejeżdżających tędy lub przebywających tu gościnnie. Szukajcie go pomiędzy miejscowościami Brachlewo przy drodze 55 a Podzamcze przy drodze 518 – biegnie tam dobrze ...
SMAKI EWY
Tam byłam
Przepis na Limonka w złocie - drink
Limonka w złocie - drink
Składając wszystkim, którzy zaglądają do mojego bloga najlepsze życzenia noworoczne zapraszam do spróbowania okolicznościowego drinka, którego wraz z mężem przygotowaliśmy specjalnie na tą okazję. Wzorowaliśmy się trochę na drinku o nazwie „złota pipa”...
SMAKI EWY
Alkohole
Przepis na SerVantka – restauracja z duszą
SerVantka – restauracja z duszą
Wizyta w Łodzi była doskonałą okazją do kulinarnej przygody – zwłaszcza że tutejsza oferta gastronomiczna przedstawia się nadzwyczaj okazale. Bywamy tam niekiedy, więc ta recenzja nie będzie zapewne ostatnią z tego miasta. Spacerując ulicą Piotrkowską,...
SMAKI EWY
Tam byłam
Przepis na Kapusta kiszona z kaszą – smaki dzieciństwa
Kapusta kiszona z kaszą – smaki dzieciństwa
Jako dziecko uwielbiałam to danie ( może to dziwne, wtedy nie lubiłam wielu potraw, tę natomiast bardzo lubiłam ). Najadałam się wówczas do oporu, aż brzuch mnie bolał. Lata minęły smaki się zmieniły ale miłość do dania została. I tak dzisiaj pre...
SMAKI EWY
Dania mięsne
Przepis na Szparagi na zimno, z ziołami prowansalskimi
Szparagi na zimno, z ziołami prowansalskimi
Jeden z nafajniejszych przepisów na szparagi - na zimno, z majonezem, czosnkiem i ziołami prowansalskimiSkładniki na szparagi na zimno z majonezem i ziołami prowansalskimikilka białych, grubych szparagów (czasy pieczenia podane są dla grubych białych s...
Szef kuchni odleciał
Nie zabijać ich więcej cieszyć się widokiem, Przepisy na sałatki i surówki, Przepisy na przystawkę
Przepis na Letnie ptasie mleczko z owocami
Letnie ptasie mleczko z owocami
Ciasto idealne na letnie dni- lekkie, soczyste a co najważniejsze: bez pieczenia. Do jego użycia można użyć dowolnych ulubionych owoców, ja wykorzystałam truskawki, jagody i poziomki. Chyba specjalnie nie trzeba go zachwalać, myślę że skusi się na nie ...
Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia
Przepis na Topinamburgery
Topinamburgery
Piąteczek nareszcie, weekend powoli się zaczyna i można w końcu zwolnić, odpocząć i porobić przyjemne rzeczy. Przede mną, co prawda, dzisiaj jeszcze jedne zajęcia, ale wczorajsze wino z kolegą, poranna joga i wizja cudownego popołudnia przy kawie z prz...
Kucharka w baletkach
Topinambur
Przepis na Marynowana pierś gęsi
Marynowana pierś gęsi
Składniki:pierś gęsilampka czerwonego winaoliwasólpieprzłyżeczka sosu sojowegoPrzygotowanie:Przyprawy wymieszajcie z sosem sojowym, winem i oliwą. Marynatą natrzyjcie pierś. Odstawcię na dwa-trzy dni do lodówki. Po tym czasie podsmażcie na patelni. Kró...
Gotuję i zjadam
Wino, Gęś, Buraki, Pierś gęsi
← Poprzednia
444445446447448
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin