• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
1461 wyników

Przepis na Paryż wiosną Melanie Milburne

Przepis na Sałatka z mniszkiem, duszonym rabarbarem, orzechami brazylijskimi i czarną quinoą
Sałatka z mniszkiem, duszonym rabarbarem, orzechami brazylijskimi i czarną quinoą
Chyba dawno nie było sałatki, co jest do mnie niepodobne ;) A wiosną trzeba korzystać z wszelkich darów, szczególnie tych zdrowych i pysznych. Koniecznie musi być mniszek, musi być rabarbar, kilka fajnych dodatków i sałatka gotowa. Duszony rabarbar z p...
Quinoa Raz!
Bez glutenu, Przepis, Quinoa, Bez laktozy, Wegetariańskie, Na zimno, Kolacja, Wegańskie, Sałatka
Przepis na Wydaje się nieprawdopodobne, że biedny student może tyle podróżować!
Wydaje się nieprawdopodobne, że biedny student może tyle podróżować!
Przychodzę do Was, by posiać trochę herezji. Będę mówić o tym, że podróżowanie jest tanie! Tanie jak barszcz! Wiecznym malkontentom nie w smak takie wypowiedzi, bo lubują się oni w szukaniu powodów do narzekania. Takie ot hobby! Dlatego na przek...
Blue Kangaroo
Kangur na studiach, NASZE STUDENCKIE SPRAWY, Travel
Przepis na Lista rzeczy do zrobienia w wakacje 2016 – inspiracje.
Lista rzeczy do zrobienia w wakacje 2016 – inspiracje.
Sesja jeszcze nie dobiegła końca, a głowa już odbiega marzeniami do czasu wakacji i mojego pobytu w Polsce. Targają mną sprzeczne uczucia! Z jednej strony nie chcę wyjeżdżać z Włoch, a z drugiej, tęsknię już za domem. Nie wiem, czy mam się cieszyć czy ...
Blue Kangaroo
Moim zdaniem, PO PROSTU MOIM ZDANIEM
Przepis na Syrop z pokrzywy
Syrop z pokrzywy
Wiosną warto zbierać pokrzywę, której pozytywne, lecznicze działanie jest ogromne. Ciepłe herbatki, syropy czy też winka z pokrzywy znakomicie wzmacniają i odtruwają organizm. Warto je stosować szczególnie przy anemii, gdyż pokrzywa znakomicie odżywia ...
ciasnakuchnia.com
ZIOŁOWE DOMOWE LEKARSTWA, Syrop z pokrzywy
Przepis na Wiosenne penne ze szparagami
Wiosenne penne ze szparagami
Wiosną zaczyna się sezon na zielone, świeże i szybsze niż zwykle. Nikogo więc nie powinno dziwić, że te wszystkie cuda z warzywniaka najlepiej smakują z makaronem.Nasze wiosenne penne podaliśmy ze szparagami (o ich przygotowaniu i przechowywaniu ...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Słone, Szparagi, Bazylia, Marchewka, Mięta, Fasolka szparagowa, Natka pietruszki
Przepis na WIOSENNA SAŁATKA / SPRING SALAD
WIOSENNA SAŁATKA / SPRING SALAD
Zanim uda mi się poukładać kulinarne wspomnienia z ostatniej podróży i zaproponować Wam moje wersje litewskich specjałów, coś szybkiego i przepięknie pachnącego wiosną. Sałatka, którą jadłam u mojej koleżanki Oli na fantastycznym śniadaniu na trawie, j...
Powrót do pyszności
SZYBKO I ŁATWO, WEGETARIAŃSKIE, SAŁATKI, PRZEKĄSKI
Przepis na Paryż na wiosnę! cz. 2 + rady praktyczne:)
Paryż na wiosnę! cz. 2 + rady praktyczne:)
Wczoraj, w części "spacerowej", opowiadałam o pierwszych dwóch dniach zwiedzania Paryża. I było to dosłownie zwiedzanie miasta, gdyż narobiliśmy z Moim K. kilometry szwendając się po alejach, ulicach, uli...
Moje codzienne przyjemności...
Paryż
Przepis na Herbaty i kawy ze sklepu DMG Smaki Świata!
Herbaty i kawy ze sklepu DMG Smaki Świata!
Jakiś czas temu na Facebooku wpadłam na fanpage sklepu DMG Smaki Świata. Firma istnieje na rynku od 2001 roku i jak do tej pory utworzyła dwa sklepy stacjonarne w Gdańsku. Jeden zlokalizowany na parterze w Centrum Handlowym "Madison", drugi - naS...
Sweet breakfast treats
Przepis na Lampe Berger
Lampe Berger
Pewnego wieczoru, gdy przybywający na uroczystą kolację goście przekroczyli próg domu francuskiego aptekarza Maurice Bergera, zachwycił ich unoszący się w powietrzu delikatny zapach perfum. Subtelny i świeży otul...
Cook and Celebrate
Przepis na Eurotrip cz. I – Amsterdam
Eurotrip cz. I – Amsterdam
Dla tych, którzy nie śledzą FoodTrek’a na facebook’u, należy się słowo wyjaśnienia. Ostatnimi czasy zmieniłam stan cywilny na ten bardziej The post Eurotrip cz. I Amsterdam appeared first on FoodTrek.
FoodTrek
Podróże, Holenderska
Przepis na Paryskie wspomnienia i financier orzechowo kawowe z palonym masłem
Paryskie wspomnienia i financier orzechowo kawowe z palonym masłem
Paryż, to miasto, którego chyba nigdy nie będę miała dość. Byłam tam już wielokrotnie, ale za każdym razem odkrywam w nim coś nowego. I zawsze, kiedy z niego wyjeżdżam, planuję szybki powrót.Pierwszy dzień w Paryżu był trochę szalony. Rano po śni...
Pistachio
Ciasta z orzechami, Kuchnia francuska, Ciastka, Ottolenghi, Francja, Paryż
Przepis na Niedzielny klasyczny obiad Polaka
Niedzielny klasyczny obiad Polaka
Co gości na obiad w przeciętnym polskim domu wiosną lub latem? Schabowy z kapustą to raczej jesienno-zimowe danie. Wiosną zamiast kapusty jest sałata. Schabowy zostaje, chyba że zamienimy go kotletem z piersi kurczaka, rzadziej indyka. I do tego smaczn...
Weekendy w domu i ogrodzie
Przepisy, Na obiad
Przepis na Nalewka z czarnego bzu i mirabelek
Nalewka z czarnego bzu i mirabelek
nalewka z czarnego bzu i mirabelekCzarny bez, podobnie zresztą jak dzika śliwa, są na stałe wplecione w nasz krajobraz.Przyzwyczailiśmy się do mijania tych niepozornych drzew obojętnie, czas...
Miód i pieprz
Domowe wyroby, Nalewki
Przepis na Sałata z buraczkami i zieloną czubrycą
Sałata z buraczkami i zieloną czubrycą
Od 2009 roku biorę zawsze udział w akcji Małgosi PInkcake przywołującej wiosnę, więc to już dziewiąta jej edycja. To dla mnie duża przyjemność , lubię zielony kolor wiosną , choć przez cały rok dominuje u mnie kolor wody niebiesk...
Grażyna gotuje
Wegetariańskie, Sałatki, Buraczki, Sałata, Czubryca
Przepis na Zrazy z karkówki podwójnie nadziane
Zrazy z karkówki podwójnie nadziane
Jajka goszczą na naszym stole przez cały rok, ale szczególnie wiosną począwszy od Wielkanocy jemy ich najwięcej. Dziś zapraszam Was na zraziki z karkówki nadziane mięskiem mielonym i jajkiem. To pyszna propozycja na świąteczny obiad. Zraziki możemy pod...
Monia miesza i gotuje
Dania z wieprzowiną, Wielkanoc, Kasze/Ryże
Przepis na Dorsz w ziołach z fasolą mung, groszkiem cukrowym i szparagami
Dorsz w ziołach z fasolą mung, groszkiem cukrowym i szparagami
Zielony kolor na talerzu jest dla mnie najbardziej apetyczny. Blanszowany szpinak, duszone szparagi ub krótko gotowany groszek. Natka pietruszki, koperek, bazylia i pozostałe zioła. Wszystko w tonie najbardziej apetycznych produktów, zdrowych a przy ty...
MangoPapaja
Obiad, Ryba, Szparagi
← Poprzednia
2223242526
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin