Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
1039 wyników
Przepis na Marder III
Spotkanie nalewkowe
Prowadzenie bloga kulinarnego (specyficznego, ale jednak) ma dużo zalet, lecz jedną poważną wadę - nie da się on-line posmakować i wypróbować gotowych wytworów. Owszem, mogę napisać, że nalewka A jest mocno wytrawna, za to B - słodka i lekka, ale słowo...
pracownia nalewek
Wyrób nalewek
,
Nalewki
,
Spotkanie nalewkowe
Konkurs "Kreatywnie i bez glutenu"
24.09.2015 - 25.10.2015 Aby wziąć udział w konkursie należy:a. Zrobić kreatywne zdjęcie, przygotowanej przez siebie potrawy bez glutenu - przy czym jeden uczestnik Konkursu ma prawo do zgłoszenia tylko jednego zdjęcia do Konkursu;b. Wejść na Stronę K...
Camilla w kuchni
KONKURSY - polecam ;-)
Niezwykłość papierów ryżowych do decoupage
Pewnego dnia odebrałam telefon z propozycją poprowadzenia zajęć plastycznych związanych z techniką decoupage dla starszych pań uczestniczących w zajęciach Uniwersytetu III wieku. Panie chciały się nauczyć na zajęciach zdobień techniką decoupage. ... Ar...
Smaku fabryka
Handel
Natura Food. Gotuj się do Łodzi!
IX edycja Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD i V edycja Targów Ekologicznego Stylu Życia beECO odbędzie się w Łodzi w dniach 7, 8 i 9 października. Jest to największa i najważniejsza impreza wystawiennicza w P...
Kuchennymi drzwiami
Warsztaty dla Blogerów
Domowa fasolka konserwowa
Dziś ciąg dalszy wpisów pod hasłem "domowa przetwórnia" a na tapecie fasolka szparagowa. Najlepiej wybierać okazy młode, jędrne i najlepiej bez łyka. Jeśli mamy fasolkę z łykiem, należy ją bardzo dokładnie z tego łyka obrać aby potem nie męczyć s...
Ada w kuchni
Przetwory
RODZYNKOWIEC
BISZKOPT :6 jajek1 szklanka mąki1 szklanka cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki kakaoBiałka ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę. Dodaję cukier, a po chwili żółtka. Miksuję.Mieszam wszystkie sypkie składniki i wsypuję. Delikatnie miesz...
Każdemu smacznego ...
Ciasta
Nalewka Krambambula
Pod tą przedziwną i tajemniczą nazwą kryje się trunek artystów i studentów z czasów Augusta III Sasa. Głównym składnikiem nadającym ton tej nalewce jest miód- naturalny antybiotyk, źródło witaminy A, B1, B2, B6, B12, C, kwasu foliowego, bio...
Ada w kuchni
Napoje
Bananowy (nie)budyń jaglany z rabarbarem
W tym sezonie pokochałam rabarbar. Normalnie tylko go lubiłam, ale teraz dziwię się, jak mogłam nie doceniać tego kwaskowatego warzywa. Przecież tak świetnie komponuje się ze słodkimi daniami! A jeżeli tak świetnie komponuje się ze słodkim, to naturaln...
CZYTAJ & JEDZ
Sylwestrowe propozycje
Sylwester tuż - tuż. Pamiętam że zawsze miałam problem by sporządzić menu na sylwestra , party lub imprezę. Zawsze pomysłów było tak dużo - że nie wiedziałam co wybrać. Na Waszą prośbę pokusiłam się o zebranie fajnych propozycji na nasze stoły :) Myślę...
Smaki Edyty
Przekaski
,
Impreza
,
Party
,
Antipasto
1 Wrzesień 2014! Wielki powrót do szkoły!
Z okazji rozpoczęcia roku chciałbym, życzyć wszystkim uczniom/uczennicą w szkołach podstawowych, gimnazjach, liceach, technikach, uniwersytetach oraz politechnikach - wytrwałości!!!!Wiem, że wakacje dopiero co się rozpoczęły, a tu znów szkoła! Sam jest...
Kulinarna Rewolucja
Wiewiórka - ciasto z orzechami i jabłkami, które kocham ponad życie!
Uwielbiam to ciasto. Jest lekkie, idealnie wilgotne, smaczne, ani słodkie ani kwaśne, puchate a jednak zbite :)Po prostu mniam!Przepis jest tak banalny i prosty, że każdy da radę go wykonać :)Składniki:1 szklanka orzechów włoskich posiekanych3/4 ...
Pudełko Słonia
Słodkości
,
święta
,
Ciasta
,
Ciasto
,
Jabłka
Danie chińskie z boczniakami
Długa przerwa. Nie mogę się zebrać do prowadzenia bloga. Matura. Nauka. Ćwiczenia. Zupełnie inny tryb życia. Wrócę kiedyś. Po 18 maja na pewno ;)Dziś (a nawet wczoraj) na obiad warzywa z boczniakami doprawione sosem sojowym z ryżem. Pycha!Składniki:1 c...
Pudełko Słonia
Dania główne wkraczają do gry
,
Wega
,
Light
,
Wege
,
Wegetariańskie
,
Wegańskie
,
Warzywa
,
Danie główne
,
Chińskie
,
Chińszczyzna
,
Grzyby
Kokosowy budyń z tapioki
Wczoraj zainwestowałyśmy z mamą w nowe miseczki do "małego co nieco". Jako, że faza ciastek już minęła i przyszła era budyniów (wszelkich możliwych, codziennie), więc kombinuję . Najczęściej jest to budyń light z tego przepisu. Dziś jednak z nowej mise...
Pudełko Słonia
Wega
,
Light
,
Na śniadanie
,
Przekąski
,
Słodkości
Cykl: zimowe obiady wegańskie, Ovaltine (Seinfeld)
Dla każdego coś smacznego:Zimowy obiad wegański I/Winter vegan dinner IZimowy obiad wegański II/Winter vegan dinner IIZimowy obiad wegański III/Winter vegan dinner IIIZimowy obiad wegański IV/Winter vegan dinner IVZimowy obiad wegański V/Winter vegan d...
Qlinarnie i Qlturalnie
_Wegańskie/Vegan
,
_Filmy/Films
,
_Dania główne/Main courses
Konkurs na Miss Babeczki 2016/17– finał
Wybacznie spóźnienie musiałam się upewnić co do pewnego przepisu. W tej edycji stawiałam na klasyczne połączenia: czekolada-wiśnia, kakao-cynamon czy
żyję żeby jeść - zdrowe przepisy
Bez cukru
,
Bez konserwantow
,
Zdrowy deser
,
Co zamiast cukru
,
Zdrowe słodycze
,
Nowe
,
Konkursy
,
Konkurs "Miss Babeczki"
,
Najczęściej czytane
Świąteczne pierniczki – przepis III -Lebkuchen
Dziś na blogu gości przepis na pyszne, miękkie, niemieckie pierniczki Lebkuchen. Przepis pojawiał się już na wielu blogach i forach w różnych odsłonach. U mnie przepis na miodowo-migdałowe pierniki bez jajek, za to bardzo proste do wykonania. Pierniczk...
by Aurelia
Uncategorized
,
Boże Narodzenie
,
Pierniczki
,
Pierniki
,
Lebkuchen
,
Miękkie niemieckie pierniki
,
Pierniczki w lukrze
,
Tradycyjne niemieckie pierniki
,
świąteczne pierniczki
←
Poprzednia
17
18
19
20
21
Następna
→