mr0x01
. Tutaj znajdziesz 327212 przepisów na ">
mr0x01
i wiele innych kulinarnych wypieków!" />
Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
mr0x01
" placeholder="Wyszukaj przepis na...">
327212 wyników
mr0x01
" placeholder="Przepis na...">
Przepis na ">
mr0x01
Ogórki konserwowe w musztardzie.
Składniki :3 kg średniej wielkości ogórków3/4 szklanki octu 10%1/2 l wody1 szklanka cukru2 łyżki soli5 łyżek musztardyziele angielskiegorczyca białaSposób wykonania :Ogórki dokładnie umyj pod bieżącą wodą , przekrój wzdłuż na ćwiartki. Ułóż...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Co zrobić, aby słoiki z przetworami były szczelnie zamknięte.
Słoiki z przetworami będą szczelnie zamknięte, jeśli na wierzch zalewy w słoiku wlejemy odrobinę spirytusu, a następnie go podpalimy. Dokręcamy wieczko ( najlepiej nowe, nie używane wcześniej ) dopóki płomień nie zgaśnie. W ten sposób usuniemy po...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Nalewka pomarańczowa ( korzenna ).
Składniki :5 dojrzałych pomarańczy 1 l spirytusu 95 % 75 dkg cukru 5 szklanek wody ( najlepiej źródlanej ) 1 cytryna 0,5 laski wanilii kawałek kory cynamonu 5 goździków Sposób wykonania :Cytrusy dokładnie umyj szczoteczką , a następnie spar...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Nalewka śliwowica.
Składniki :1 kg dojrzałych śliwek węgierek 1 l spirytusu 70 %75 ml czystej wódki 40 % 0,5 l wody ( najlepiej źródlanej ) 0,5 kg cukruSposób wykonania :Śliwki dokładnie opłucz, wydryluj i pokrój na kawałki. Wsyp do czystego słoja, zalej wódką i sp...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Konserwowe zielone pomidory.
Składniki :2 kg zielonych pomidorów1 l wody1 główka czosnku1/2 szklanki octu 10 %5 łyżek cukru1-2 łyżki soliSposób wykonania :Pomidory umyj pod bieżącą wodą , pokrój w grubsze plastry. Czosnek obierz, przekrój wzdłuż na połówki. Do ga...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Nalewka z owoców pigwy ( mocna ).
Składniki :2 kg dojrzałych owoców pigwy0,5 l spirytusu 95 %0,5 l czystej wódki 40 %1 kg cukruSposób wykonania :Owoce pigwy umyj, osusz, razem ze skórką pokrój w cienkie plastry. Wsyp do dużego, czystego słoja, zasyp cukrem, wymieszaj.Słój p...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Nalewka z czerwonej porzeczki.
Składniki :90 dkg dojrzałej czerwonej porzeczki 1 l spirytusu 95 % 1 kg cukru 3 szklanki wodySposób wykonania :Porzeczki oczyść, opłucz pod bieżącą wodą , osusz. Wsyp do dużego, czystego słoja, dodaj cukier, wstrząśnij słojem, aby cukier się zmie...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Sok z selera i marchewki ( doda Ci siły ).
Składniki :1/2 średniego, świeżego selera3 marchewki1 jabłko1 pomarańczagarstka świeżej natki pietruszkiSposób wykonania :Marchewkę i selera umyj, obierz ze skórki, pokrój na mniejsze kawałki. Jabłko umyj, pokrój wraz ze skórką i pestkami. Pomara...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Surówka z pora i czerwonej papryki.
Składniki : dla 4-5 osób2 średnie pory1 mała papryka czerwona3-4 łyżki śmietany 18 %2-3 gałązki zielonego koperku2-3 gałązki zielonej natki pietruszki sól, pieprz do smakuSposób wykonani...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Zdrowotna nalewka z owoców dzikiej róży.
Składniki :1 kg dojrzałych ( ale nie miękkich ) owoców dzikiej róży 750 ml spirytusu 96 % 0,5 l czystej wódki 40 %0,5 l jasnego naturalnego miodu 0,5 l wody 5 sztuk goździków1 łyżeczka suszonej mięty1 łyżeczka suszonego kwiatu rumiankuSposó...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Zdrowotna nalewka z owoców jarzębiny.
Składniki :30 dkg dojrzałych owoców jarzębiny 10 rodzynek3-4 suszone daktyle 100 ml spirytusu 96 %100 ml brandy 0,8 l czystej wódki 40 %3 łyżki cukruSposób wykonania :Jarzębinę opłucz, osusz, włóż na noc do zamrażalnika. Następnie zaparz ją wrząt...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Zdrowa surówka z marchewki.
Składniki :kilka świeżych marchewekSposób wykonania :Marchewki obierz, umyj pod bieżącą wodą. Zetrzyj na tarce o małych oczkach. Podawaj jako surówkę do obiadu.Jeśli chcesz możesz dodać trochę cukru i śmietany 18 %, ale zdrowsza jest ...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Domowe smalcówki z nadzieniem.
Składniki :1 kg mąki0,5 kg smalcu10 dkg świeżych drożdży3 łyżki cukru4 żółtka2 łyżki śmietanyszczypta solimarmolada lub powidło do nadziewaniacukier puder do dekoracjiSposób wykonania :Mąkę wymieszaj z cukrem, posiekaj ze smalcem. Drożdże rozpuść...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Jak gotować lub smażyć ryby, aby nie straciły witaminy B1.
Przygotowywane przez nas ryby będą smaczniejsze i nie stracą witaminy B1, jeżeli będziemy ją gotować lub smażyć krótko, a raz przyrządzoną nie będziemy odgrzewać. Warto pamiętać o tym podczas przygotowywania potraw z rybami. &n...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Leczo z młodych patisonów.
Dzisiaj zrobiłem na kolację leczo z młodych patisonów z kiełbaską i pomidorkami. Smakowało wybornie.Pod tym linkiem młode patisonyznajdziesz przepis na to właśnie leczo. Polecam ! :-) &nb...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
Fasolka szparagowa z pieczarkami do obiadu.
Składniki :50 dkg żółtej fasolki szparagowej25 dkg pieczarek1 duża cebula2 łyżki posiekanej natki pietruszkisólpieprz mielonyolej do smażeniaSposób wykonania :Fasolkę umyj, odetnij końce, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę o...
Przepisy i porady kulinarne
Przepisy
←
Poprzednia
282
283
284
285
286
Następna
→