• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
5548 wyników

Przepis na eVGNg5LwJ') OR 482=(SELECT 482 FROM PG_SLEEP(15))--

Przepis na Sałatka z pieczonej papryki. Kuchnia południowej Hiszpanii
Sałatka z pieczonej papryki. Kuchnia południowej Hiszpanii
Sałatka z pieczonej papryki to dla mnie synonim lata, towarzyszy rybom i owocom morza. Pieczona papryka jest delikatniejsza od surowej, ma intensywniejszy aromat i smak, podana z pieczonym do towarzystwa czosnkiem i cebulą jest po prostu wyborna....
comidas y vinos
Oliwa z oliwek, Czosnek, Papryka, Kuchnia hiszpanska, Papryka pieczona, Sałatka, Sebula.
Przepis na Wytrawne ciastka z suszonymi pomidorami i Smakowitą Pajdą
Wytrawne ciastka z suszonymi pomidorami i Smakowitą Pajdą
Dziś mam przyjemność zaprezentować Wam ciasteczka, które wezmą udział w Konkursie "Smakowita Pajda to kulinarna frajda!". Zadanie konkursowe polegało na przygotowaniu potrawy z użyciem Smakowitej Pajdy - w 100% roślinnego smalczyku. Organizatorka konku...
Kulinarne inspiracje...
Wegetariańskie, Impreza, Dodatki
Przepis na Zielone śniadanie - colazione verde
Zielone śniadanie - colazione verde
Składniki &nbs...
w mojej kuchni
Przepis na Green touch
Green touch
Mówcie sobie co chcecie, ale czuję już wiosnę w powietrzu. Wiem, wiem dopiero styczeń i pewnie jeszcze kilka razy nas w Bieszczadach zasypie i przymrozi, ale ten zapach typowy dla zbliżającego się przedwiośnia jest nie do podrobienia. Dodatkowo słychać...
Kulinarne fochy Gochy
Na zdrowie, Na szybko, Na owocowo, Na płynnie, Na śniadanie
Przepis na 'Ryby są super' - przepisy Okrasy i Wellman w nowej książce Lidla
"Ryby są super" - przepisy Okrasy i Wellman w nowej książce Lidla
To już kolejne święta, na które Lidl przygotował dla swoich klientów specjalną edycję książki kulinarnej. Nie wiem jak Wy, ale ja na ich każdą kolejną książkę czekam z niecierpliwością, żeby zasilić moją już wcale nie małą biblioteczkę, bo uwielbia...
Blog kulinarny z przepisami na Thermomix
Kuchnia Lidla, Ryby, Recenzja, Okrasa, Wellman
Przepis na Pięć minut Raisy – Agata Kołakowska
Pięć minut Raisy – Agata Kołakowska
Piątek trzynastego? Czarny kot przebiegł Ci drogę? A może wstałeś lewą nogą? Czujesz, że są takie dni, kiedy nie opuszcza Cię pech? Ciesz się, że tylko dni! Rasia to najbardziej pechowa osoba na świecie. Czy z takiego „osiągnięcia” może wyjść coś...
Recenzje na widelcu
Recenzja, Książka, Prószyński i S-ka, Agata Kołakowska, Pięć minut Raisy
Przepis na WARSZTATY 'PODSTAWY W STYLU ANGIELSKIM' 9.10.2016 - relacja
WARSZTATY "PODSTAWY W STYLU ANGIELSKIM" 9.10.2016 - relacja
W Gdańsku 9 października odbyły się już kolejne warsztaty z podstaw dekoracji tortu w stylu angielskim.Dziesięć wspaniałych kobiet, które stworzyły piękne torciki dekorowane m.in. różami.Wśród uczestniczek były też takie, które pierwszy raz miały do cz...
Słodkości z pomysłem
Warsztaty
Przepis na Chałka - pieczywo idealne na śniadanie
Chałka - pieczywo idealne na śniadanie
Lubię warsztaty kulinarne w JCC Kraków z uwagi na poznawanie potraw z mało mi znanej dotychczas kuchni żydowskiej, z nich też pochodzi ten przepis na nie słodką chałkę, do której idealnie pasują różne pasty np. pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomido...
Tapas de Colores
Przepis na Kuchnia wegańska. Ratatouille z kaszą jaglaną
Kuchnia wegańska. Ratatouille z kaszą jaglaną
Znalazłam się w świecie "wege". A właściwie "wega" - czyli w świecie kuchni wegańskiej. Latem nie jest to znowu takie trudne, ale mój świat ma jeszcze dodatkowe ograniczenia, o których tu pisać nie będę. W każdym razie - mam świ...
Waniliowo
Bez mięsa, Warzywa, Lekko, Latem, Kuchnia francuska
Przepis na Piernik staropolski i pierniczki - Pieczemy! (cz. 2/2)
Piernik staropolski i pierniczki - Pieczemy! (cz. 2/2)
Najwyższa pora na wykorzystanie naszego ciasta z przepisuPiernik staropolski (cz. 1/2).Piernik piekłam 2 dni temu, ale dopiero dzisiaj zaczęłam dekorować. Najlepszy czas na zrobienie piernika to ok. 4-7 dni przed świętami.Z 1 porcji ciasta ...
siarenka - Kulinarnie
Ciasta, Ciasteczka, Święta Bożego Narodzenia
Przepis na Sajgonki
Sajgonki
Tym razem coś chińskiego. Lubię azjatycką kuchnię, a sajgonki są jedną z tych potraw, które lubią wszyscy w mojej rodzinie :) Kiedyś smażyłam je na oleju, ale wtedy były tłuste i kaloryczne. Obecnie piekę je w piekarniku, lekko skropione olejem, dzięki...
Aromatycznie w kuchni
Marchew, Sos sojowy, Fasola mung, Grzyby mun, Kapusta pekińska, Makaron chiński, Mięso mielone, Olej sezamowy, Papier ryżowy
Przepis na Ciemne ciasto bananowe
Ciemne ciasto bananowe
Z powodu powoli marniejących bananów i z inspiracji Kuchennymi wspomnieniamipowstało pyszne i zaskakujące ciasto, które w dodatku już parę dni zachowuje świeżość.W smaku przypomina Murzynka, ale jest bardziej wilgotne i przesycone bananową nutą.Polecam...
Nieznośna lekkość smaku
DESEROWO
Przepis na Chałka idealna.
Chałka idealna.
Uwielbiam chałkę od zawsze. Cudowną, z chrupiącą skórką, czasami z kruszonką, grubo posmarowaną masłem lub powidłami. Smak dzieciństwa! Dziś już ciężko dostać taką chałkę jak kiedyś, te dostępne w sklepach są zazwyczaj lekkie i "wzbogacone" sztucznym s...
tsumiko w kuchni
Drożdżowe
Przepis na Tropikalny ryż na mleku - wegański :)
Tropikalny ryż na mleku - wegański :)
Zima za oknem, zima w naszych sercach, czas przywołać ciepło i słońce. Witaminy D trochę brakuje, bo ta gwiazda codziennie nas witająca z oczu za szybko znika. Gdzie szukać błogiego ciepła? W ciepłym łóżku z książką i rozgrzewającym posiłkiem - najlepi...
KULINARNE WYSKOKI
Amandin, Mleko roślinne, Ryż na mleku przepis, Wegański deser, Desery przepis, Kakao, Mango, Vegamarktet, Wegańskie słodkości, Wiórki kokosowe
Przepis na Lody z masłem orzechowym
Lody z masłem orzechowym
Lato nas w tym roku nie rozpieszcza, ale to nie znaczy, że nie możemy porozpieszczać się sami! Na przykład pysznymi lodami o smaku masła orzechowego. A już takie domowe, pełne chrupiących dodatków to prawdziwy raj dla podniebienia. Nie ukrywam, że bez ...
Bistro Patio
Deser, Orzechy, Bez pieczenia, Masło orzechowe, Lody
Przepis na Babka marmurkowa z polewą chałwową
Babka marmurkowa z polewą chałwową
Pyszna klasyczna babka marmurkowa dostała u mnie nowe wdzianko: polewę chałwową! Z pewnością zasmakuje każdemu łasuchowi!Składniki:-220g miękkiego masła-250g cukru-4 duże jajka-500g mąki pszennej-2 łyżeczki proszku do pieczenia-190ml mleka-4 łyżki kaka...
Bistro Patio
Deser, Ciasto, Wielkanoc, Babki
← Poprzednia
7879808182
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin