• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
159360 wyników

Przepis na Dorsz po chojnicki

Przepis na Wieniec drożdżowy z camembertem i żurawiną
Wieniec drożdżowy z camembertem i żurawiną
Ten wieniec drożdżowy miałam upiec już kilka lat temu. Jak to jednak zwykle bywa w okresie świątecznym, ciągle nie miałam czasu i odkładałam go na potem, które nigdy nie następowało. W końcu postanowiłam wziąć się na sposób i po prostu pr...
Madame Edith
Przepis na Pischinger kajmakowy – smak dzieciństwa
Pischinger kajmakowy – smak dzieciństwa
Pischinger kajmakowy to bez wątpienia jeden z moich smaków dzieciństwa i deser, który w czasach PRLu był niezwykle popularny. Potem, ze względu na wszechobecny dobrobyt i zapełniające się półki sklepowe wszelakimi batonami oraz gotowymi waflami ...
Madame Edith
Przepis na Rolada szpinakowa z łososiem
Rolada szpinakowa z łososiem
Rolada szpinakowa z łososiem to absolutnie niebywała przystawka! Nadaje się na każdą porę roku, a zwłaszcza świetnie sprawdzi się na Boże Narodzenie, podczas którego to właśnie ryby grają główną rolę w polskiej tradycji. I właśnie rok temu podczas Świą...
Madame Edith
Przepis na Oponki serowe
Oponki serowe
Oponki serowe to zupełnie inna wersja klasycznych pączków z dziurką. Są mniej tłuste, ale przy tym mają inną strukturę są odrobinę bardziej zbite i jednocześnie bardzo wilgotne. To wszystko zasługa sera oraz śmietany, dzięki którym oponki serow...
Madame Edith
Przepis na Popołudniowa herbata w Hotelu Bristol
Popołudniowa herbata w Hotelu Bristol
Jak wiecie mam swoje rytuały. Lubię popołudniu napić się dobrej kawy lub pysznej herbaty i zjeść coś wytrawnego lub słodkiego. To taka chwila odpoczynku po całym dniu spędzonym w pracy. To też czas by porozmawiać na spokojnie z Monsieur, bo przeważnie ...
Madame Edith
Przepis na 5 przepisów z gofrownicy
5 przepisów z gofrownicy
Utarło się przekonanie, że gofrownica służy do robienia gofrów i że niespecjalnie można ją wykorzystać w inny sposób. A że gofry robi się raz na jakiś czas, to urządzenie to leży w szafce, zajmuje miejsce i po prostu się kurzy. Wiele osób pisało przy o...
Madame Edith
Przepis na Andaluzja – co warto zobaczyć?
Andaluzja – co warto zobaczyć?
Do tej pory o tym nie pisałam, ale w Andaluzji spędziłam spory fragment swojego dzieciństwa. I to właśnie z tym kawałkiem świata wiąże się najwięcej moich dziecięcych wspomnień. Jedzenie maciupeńkich rybek smażonych w całości, chodzenie na targ po świe...
Madame Edith
Przepis na Cafe Byfyj – genialne torty i pyszna kawa na Nikiszu
Cafe Byfyj – genialne torty i pyszna kawa na Nikiszu
Cafe Byfyj (byfyj po śląsku oznacza kredens) to miejsce, które wywarło na mnie duże wrażenie. I to nie tylko ze względu, że leży w sercu pięknej dzielnicy Katowic Nikiszowca. To lokal, który zachwyca od wejścia. Przyjemne, jasne wnętrze, świetn...
Madame Edith
Przepis na Jak odgrzać pizzę? Najlepszy sposób!
Jak odgrzać pizzę? Najlepszy sposób!
Kupujecie dużą pizzę, zjadacie pół i zastanawiacie się co zrobić z pozostałą częścią. Od razu wyrzucić (bo wiadomo, że po wystygnięciu będzie niezjadliwa) i jednocześnie solennie obiecać sobie, że następnym razem zamówicie małą lub co najwyżej średnią?...
Madame Edith
Przepis na Jajka w różowym majonezie
Jajka w różowym majonezie
Jajka w majonezie to absolutny wielkanocny klasyk. Jednak w te Święta nie muszą znów wyglądać tak samo, jak zawsze! Wystarczy, że do majonezu dodamy odrobinę soku z buraka, a nabierze on wspaniałego różowego koloru. Do tego zielone przybranie i od razu...
food²
Featured, Jajka, Wielkanoc, Burak, Szczypiorek, Majonez
Przepis na Radosnych Świąt Wielkanocnych!
Radosnych Świąt Wielkanocnych!
Kochani, bez zbędnego gadania pragnę Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia Wesołych Świąt! Niech na Waszych stołach królują pyszne potrawy, a w Wasze serca nich będą przepełnione dobrem i radością. Cieszcie się z tych pięknych chwil i spędźcie ten czas...
food²
życzenia
Przepis na 940.
940.
Płatki ryżowe z bananem, twarogiem, ciasteczową odżywką białkową, pekanami i sosem kakaowo - orzechowym36B/18T/60W Dzień dobry, wróciłam. Niestety. Całkowicie rozleniwiona i nawet w najmniejszym stopniu niegotowa na ostatni semestr. Luty zleciał pod ha...
Mon petit déjeuner- je l'adore!
Słodko, Owoce, Odżywka białkowa, Banan, Kakao, Masło orzechowe, Twaróg, Pekany, Płatki ryżowe
Przepis na Smak dzieciństwa: ciasto z truskawkami
Smak dzieciństwa: ciasto z truskawkami
Kiedy byłam mała, moja mama robiła to ciastko bardzo często w sezonie truskawkowym. To jest smak mojego dzieciństwa. I przepis mojej mamy. Dziękuję :* Potrzebujemy (blacha 35x47cm):biszkopt:- 5 jaj,- 3/4szkl cukru,- 3/4szkl mąki pszennej,&n...
Niby nic... a pupa rośnie :)
Słodkości, Dla dzieci, Ciasta, Smak dzieciństwa
Przepis na Tost ze szpinakiem i pieczarkami
Tost ze szpinakiem i pieczarkami
Na zdjęciu nie do końca widać, ale po między dwoma kromkami pszennego chleba tostowego jest plaster mazdamera, liście świeżego szpinaku i plasterki pieczarki. Żeby takie śniadanie stało się doskonałe przydałby się warzywno-owocowy koktajl.
kanapka zjedzona
Bez mięsa, Na ciepło, Pieczarki, Szpinak, Tost, Mazdamer, Wegetariańskie
Przepis na Houskove knedliky, czyli czeskie knedle ze szczypiorkiem w sosie serowo - śmietanowym.
Houskove knedliky, czyli czeskie knedle ze szczypiorkiem w sosie serowo - śmietanowym.
W biegu pomiędzy jednym urzędem, a drugim i przy kawie po powrocie do domu zastanawiałem się cały czas, co ja mam dziś na obiad zrobić. Tak siadłem sobie, wpatruje się w okno i ogarnęła mnie wszechobecna pustka. Calm Down Dear myślę sobie i nagle wpadł...
"baRepas" Tata w KUCHNI!
Makarony pierożki kluski, Dania główne - Wegetariańskie
Przepis na PAPRYKA KONSERWOWA
PAPRYKA KONSERWOWA
Aromatyczna i słodka papryka w zalewie octowej. Krucha, jędrna i odrobinę chrupiąca. Może być świetną przekąską podczas imprez lub stanowić idealny dodatek do kanapek, sałatek i smażonych lub pieczonych mięs.Ważne jest, aby słoiki do któryc...
COOL & MINTY
Papryka, PRZETWORY
← Poprzednia
297298299300301
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin