Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
159360 wyników
Przepis na Dorsz po chojnicki
Wieniec drożdżowy z camembertem i żurawiną
Ten wieniec drożdżowy miałam upiec już kilka lat temu. Jak to jednak zwykle bywa w okresie świątecznym, ciągle nie miałam czasu i odkładałam go na potem, które nigdy nie następowało. W końcu postanowiłam wziąć się na sposób i po prostu pr...
Madame Edith
Pischinger kajmakowy – smak dzieciństwa
Pischinger kajmakowy to bez wątpienia jeden z moich smaków dzieciństwa i deser, który w czasach PRLu był niezwykle popularny. Potem, ze względu na wszechobecny dobrobyt i zapełniające się półki sklepowe wszelakimi batonami oraz gotowymi waflami ...
Madame Edith
Rolada szpinakowa z łososiem
Rolada szpinakowa z łososiem to absolutnie niebywała przystawka! Nadaje się na każdą porę roku, a zwłaszcza świetnie sprawdzi się na Boże Narodzenie, podczas którego to właśnie ryby grają główną rolę w polskiej tradycji. I właśnie rok temu podczas Świą...
Madame Edith
Oponki serowe
Oponki serowe to zupełnie inna wersja klasycznych pączków z dziurką. Są mniej tłuste, ale przy tym mają inną strukturę są odrobinę bardziej zbite i jednocześnie bardzo wilgotne. To wszystko zasługa sera oraz śmietany, dzięki którym oponki serow...
Madame Edith
Popołudniowa herbata w Hotelu Bristol
Jak wiecie mam swoje rytuały. Lubię popołudniu napić się dobrej kawy lub pysznej herbaty i zjeść coś wytrawnego lub słodkiego. To taka chwila odpoczynku po całym dniu spędzonym w pracy. To też czas by porozmawiać na spokojnie z Monsieur, bo przeważnie ...
Madame Edith
5 przepisów z gofrownicy
Utarło się przekonanie, że gofrownica służy do robienia gofrów i że niespecjalnie można ją wykorzystać w inny sposób. A że gofry robi się raz na jakiś czas, to urządzenie to leży w szafce, zajmuje miejsce i po prostu się kurzy. Wiele osób pisało przy o...
Madame Edith
Andaluzja – co warto zobaczyć?
Do tej pory o tym nie pisałam, ale w Andaluzji spędziłam spory fragment swojego dzieciństwa. I to właśnie z tym kawałkiem świata wiąże się najwięcej moich dziecięcych wspomnień. Jedzenie maciupeńkich rybek smażonych w całości, chodzenie na targ po świe...
Madame Edith
Cafe Byfyj – genialne torty i pyszna kawa na Nikiszu
Cafe Byfyj (byfyj po śląsku oznacza kredens) to miejsce, które wywarło na mnie duże wrażenie. I to nie tylko ze względu, że leży w sercu pięknej dzielnicy Katowic Nikiszowca. To lokal, który zachwyca od wejścia. Przyjemne, jasne wnętrze, świetn...
Madame Edith
Jak odgrzać pizzę? Najlepszy sposób!
Kupujecie dużą pizzę, zjadacie pół i zastanawiacie się co zrobić z pozostałą częścią. Od razu wyrzucić (bo wiadomo, że po wystygnięciu będzie niezjadliwa) i jednocześnie solennie obiecać sobie, że następnym razem zamówicie małą lub co najwyżej średnią?...
Madame Edith
Jajka w różowym majonezie
Jajka w majonezie to absolutny wielkanocny klasyk. Jednak w te Święta nie muszą znów wyglądać tak samo, jak zawsze! Wystarczy, że do majonezu dodamy odrobinę soku z buraka, a nabierze on wspaniałego różowego koloru. Do tego zielone przybranie i od razu...
food²
Featured
,
Jajka
,
Wielkanoc
,
Burak
,
Szczypiorek
,
Majonez
Radosnych Świąt Wielkanocnych!
Kochani, bez zbędnego gadania pragnę Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia Wesołych Świąt! Niech na Waszych stołach królują pyszne potrawy, a w Wasze serca nich będą przepełnione dobrem i radością. Cieszcie się z tych pięknych chwil i spędźcie ten czas...
food²
życzenia
940.
Płatki ryżowe z bananem, twarogiem, ciasteczową odżywką białkową, pekanami i sosem kakaowo - orzechowym36B/18T/60W Dzień dobry, wróciłam. Niestety. Całkowicie rozleniwiona i nawet w najmniejszym stopniu niegotowa na ostatni semestr. Luty zleciał pod ha...
Mon petit déjeuner- je l'adore!
Słodko
,
Owoce
,
Odżywka białkowa
,
Banan
,
Kakao
,
Masło orzechowe
,
Twaróg
,
Pekany
,
Płatki ryżowe
Smak dzieciństwa: ciasto z truskawkami
Kiedy byłam mała, moja mama robiła to ciastko bardzo często w sezonie truskawkowym. To jest smak mojego dzieciństwa. I przepis mojej mamy. Dziękuję :* Potrzebujemy (blacha 35x47cm):biszkopt:- 5 jaj,- 3/4szkl cukru,- 3/4szkl mąki pszennej,&n...
Niby nic... a pupa rośnie :)
Słodkości
,
Dla dzieci
,
Ciasta
,
Smak dzieciństwa
Tost ze szpinakiem i pieczarkami
Na zdjęciu nie do końca widać, ale po między dwoma kromkami pszennego chleba tostowego jest plaster mazdamera, liście świeżego szpinaku i plasterki pieczarki. Żeby takie śniadanie stało się doskonałe przydałby się warzywno-owocowy koktajl.
kanapka zjedzona
Bez mięsa
,
Na ciepło
,
Pieczarki
,
Szpinak
,
Tost
,
Mazdamer
,
Wegetariańskie
Houskove knedliky, czyli czeskie knedle ze szczypiorkiem w sosie serowo - śmietanowym.
W biegu pomiędzy jednym urzędem, a drugim i przy kawie po powrocie do domu zastanawiałem się cały czas, co ja mam dziś na obiad zrobić. Tak siadłem sobie, wpatruje się w okno i ogarnęła mnie wszechobecna pustka. Calm Down Dear myślę sobie i nagle wpadł...
"baRepas" Tata w KUCHNI!
Makarony pierożki kluski
,
Dania główne - Wegetariańskie
PAPRYKA KONSERWOWA
Aromatyczna i słodka papryka w zalewie octowej. Krucha, jędrna i odrobinę chrupiąca. Może być świetną przekąską podczas imprez lub stanowić idealny dodatek do kanapek, sałatek i smażonych lub pieczonych mięs.Ważne jest, aby słoiki do któryc...
COOL & MINTY
Papryka
,
PRZETWORY
←
Poprzednia
297
298
299
300
301
Następna
→