Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
302713 wyników
Przepis na ciasto na pizzę maszyna do pieczenia chleba russel hoobs przepisy
PIZZA Z FRANFUTERKAMI
SKŁADNIKI: NA 3 średnie PIZZECiasto2 saszetki suchych drożdży 3łyżki mąki żytniej 3 szklanki mąki pszennej 1/2szklanki ciepłego mleka Sól 1/2łyżeczki chilli, bazyli, pieprzu, soli, czosnku Farsz3 franfuterki drobiowe2 ogórki konserwowe1 cebula1 łyżeczk...
Gotowanie Patki
Fast Food
Piernik z jabłkami
Jeśli masz w domu dwulatka, to wcale nie dziwi Cię fakt, że właśnie znalazłaś marchewkę w pralce a klamerki do bielizny są najlepszym substytutem do zabawy w gotowanie. Z dniem dzisiejszym na blogu będą pojawiać się przepisy świąteczne :) Jak co roku, ...
My simple kitchen
Ciasta
,
Jabłka
,
Przyprawa do piernika
,
Pierniki
,
Bakalie
Pięć niedrogich przyborów kuchennych, które ułatwiają życie
Oczywista oczywistość? Niekoniecznie. Są takie przybory kuchenne, które naprawdę warto mieć zawsze pod ręką. Oto piątka, bez której nie wyobrażam sobie życia w kuchni. Jeśli jeszcze ich nie macie, czas to nadrobić. Jeśli nie mają ich wasi znajomi, spre...
W Kuchni Wieczorem
Plotkujemy
French style and… pizza
Sobotnie wieczory to zdecydowanie jeden z moich ulubionych momentów To też czas pizzy! :) Jeden z moich ulubionych lokali Cocotte serwuje pizzę gourmand, na cienkim cieście i z ciekawymi dodatkami. A do tego francuski wystrój i udany wieczór got...
ROMEexpress
Rome
,
Rzym
,
Roma
,
Włochy
,
Street food
,
Bruschetta
,
Jedzenie
,
Le cocotte
,
Pizza
Chleb orkiszowo-kasztanowy z rodzynkami na zakwasie
Chleb orkiszowo-kasztanowy z rodzynkami na zakwasieSpelt and chestnut sourdough bread with raisins, for English scroll downOstatnio poprzez zawirowania związane z pracą magisterską, zaniedbałam zakwas i pieczenie chleba. Dokarmiałam go wprawdzie regula...
I adore cinnamon- subiektywny blog kulinarny o zapachu cynamonu
Mąka pszenna
,
Bakalie i orzechy
,
Domowa piekarnia
,
Chleb
,
Zakwas
,
Mąka orkiszowa
,
Mąka kasztanowa
Notatki z Neapolu: prawdziwa pizza neapolitańska
Miasto szalone. Takie, w którym zakochuje się człowiek od pierwszej chwili, albo od pierwszej chwili zaczyna pałać doń nienawiścią. Z wielu przyczyn lepiej pójść tą pierwszą drogą - a przyczyny kulinarne są najważniejszymi.Miasto nieokiełznane, nieuład...
facet z nożem
Śródziemnomorze
,
Na imprezę
,
Comfort food
,
Notatki z Neapolu
,
Pizza rządzi
Domowa Pizza
Chyba każdy z nas czasami ma ochotę na Pizzę, a wiadomo domowa pizza jest zawsze najlepsza. Ciasto:300g mąki pszennej 7g (1 opakowanie) suchych drożdży 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka ziół prowansalskich ½ szklanki mleka i wodySo...
Gotowanie z pasją i fantazją
Pizza na kamieniu
9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy - z tej okazji przygotowałam pizzę na kamieniu. Ciasto jest podobne w smaku i teksturze do tego z pizzeri, a to efekt, który w mojej kuchni był najbardziej pożądany. I choć do prawdziwej włoskiej pizzy jes...
SzamAnkowa, czyli o jedzeniu, o pysznościach, o tym co kocham najbardziej!
Chleb pszenno-żytni z ziemniakami na zakwasie
To będzie zdecydowanie jeden z naszych ulubionych chlebów. Pachnie niesamowicie, dzięki dodatkowi ziemniaków, długo pozostaje świeży. To taki prawdziwie wiejski... Artykuł Chleb pszenno-żytni z ziemniakami na zakwasie pochodzi z serwisu Przepisy na dan...
Mieszam w garnku
Na zakwasie
,
Chleb
,
Chleb na zakwasie
,
Chleb żytni
,
Chleb z ziemniakami
NAJLEPSZE SPRAWDZONE PRZEPISY W JEDNEJ APLIKACJI
NAJLEPSZE SPRAWDZONE PRZEPISY W JEDNEJ APLIKACJI od jakiegoś czasu informujecie mnie, że na fb nie pojawiają się wszystkie moje przepisy. Niedawno fb skasował mój profil o samych ciastach i to samo może stać się z każdym kulinarnym projektem na...
Przepisy Joli
Nowości
,
Aplikacja
Pizza z suszonymi pomidorami i ricottą
W związku z obchodzonym dziś Dniem Pizzy postanowiliśmy przyłączyć się do tego "święta" i zrobić ten wspaniały placek, który można przygotować na milion różnych sposobów. Ja dziś postanowiłam wypróbować nowy przepis, który wyglądał bardzo smakowicie i ...
Codzienne Gotowanie
Łatwe
,
Czasochłonne (ponad godzina)
,
Kuchnia włoska
,
Suszone pomidory
,
Pesto
Bułki pszenne z ziemniakami puree
Jaką pracę wykonywałabyś z przyjemnością bez dostawania wynagrodzenia? - robienie szali i swetrów na drutach- testowanie czekolady- pieczenie chlebaPewnie zaznaczyłaby wszystkie trzy odpowiedzi, ale to pieczenie chleba znalazłoby się na pierwszym miejs...
Posadzone i zjedzone
Kuchnia polska tradycyjna
,
Dla dzieci
,
Pieczywo
Owsianka na śniadanie? To ohody!
Na samo słowo owsianka staje mi klucha w gardle. Mam uraz do owsianki z dzieciństwa. Moja mama nie wmuszał jej... read more Ten wpis Owsianka na śniadanie? To ohody! pojawił się po raz pierwszy w Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulina...
Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulinarna
Przepisy na deser
Pleśniak z rabarbarem
Pleśniak z rabarbarem to jest ciasto do którego z całą pewnością będziecie chętnie wracać, bo to ciasto ma same zalety, no może poza jedną wadą, że znika tak szybko, że nie można się nim nasycić. Pleśniak jest po prostu cudowny! Wspaniałe kruche ciasto...
Betty gotuje
Przepis
,
Desery
,
Ciasto z owocami
,
Kruche ciasto
,
Ciasto z bezą
,
Pleśniak z rabarbarem
,
Rabarbar
Tartine bread
Z przyjemnością dołączyłam do majowej weekendowej piekarni. Ten chleb piekłam po raz pierwszy, ale bardzo przypominał mi 'Chleb z Vermont' J. Hamelman'a. Chrupiąca skórka i dużo dziur. Takie chleby lubię najbardziej. Dzięki temu przepisowi miałam...
am.art kolor i smak
Kulinaria
,
Pieczywo
,
Chleb
Chleb z mąką z płaskurki i dojrzałym pecorino. Wrześniowa Piekarnia
Bardzo lubię chwile, kiedy wyciągam nowy chleb z pieca. Delektuję się zapachem, wyglądem, i wreszcie smakiem! Jestem bardzo niecierpliwa, kiedy już chleb jest upieczony. Kiedy ciasto chlebowe wyrasta, mogę czekać godzinami lub całymi dniami na z...
Kuchennymi drzwiami
Piekarnia Amber
,
Sery
,
Pieczywo
,
Do chleba
←
Poprzednia
107
108
109
110
111
Następna
→