Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
8498 wyników
Przepis na chleb czystoiziarnisty
Regionalne smakołyki
Od mojego kolegi z pracy - Dominika, dowiedziałem się, że całkiem niedaleko (oczywiście jak na saudyjskie warunki :-D), bo nieco ponad 80 km. obędzie się impreza plenerowa, gdzie można będzie kupić różniste smakołyki od chleba i smalcu po nalewki, piwo...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Szparagi z jajkiem i sosem holenderskim
Szparagi z jajkiem i sosem holenderskim podane na domowym pieczywie, to najbardziej znany i prosty sposób na rozkoszowanie się ich smakiem. Chrupiące szparagi w zestawie z rozpływającym się żółtkiem jajka i aksamitnym lekko kwaskowym sosem holenderskim...
ogrody babilonu
Cytryna
,
Zioła
,
Sosy pasty dipy pesto
,
Szparagi
,
Jajka
Skandynawska kanapka ze smażonym jabłkiem i chrupiącym bekonem
Kraje skandynawskie szczycą się swoimi kanapkami, dla nas to może nic nadzwyczajnego, ponieważ wszyscy dobrze je znamy z codziennego życia, warto jednak przyjrzeć się dodatkom jakie Skandynawowie kładą na swoje kanapki. Najbardziej popularnym dodatkiem...
Codzienne Gotowanie
Łatwe
,
Szybkie (do pół godziny)
,
Jabłko
,
Bekon
,
Pieczywo
,
Chleb
,
Kanapka
Pomidory nadziewane jajkiem i szynką
Kanapki, jajecznica, kanapki. A wcale tak nudno nie musi wyglądać wasze śniadanie. Niby składniki te same ale smak, wykonanie i wygląd zupełnie inny. Odrzucamy nudę i zachęcamy do zrobienia naszych pomidorków nadziewanych jajkiem i szynką. Do tego jesz...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Przystawki
83. Bez tytułu
Kakaowy pudding chlebowy z domowego chleba żytniego na zakwasie. Pieczony z bananem, gorzką czekoladą i nerkowcami. Podany z suszonymi figami.Kakaowy pudding chlebowy z dodatkami(inspiracja)2 grube kromki chleba (tu: żytni na zakwasie)1/2 szklank...
delicious breakfast creates better day
Banan
,
Kakao
,
Gorzka czekolada
,
Suszone figi
,
Chleb
,
Pudding
Zapieczone w ziemniaku.
Po niedzielnym obiedzie została mi połówka batata. Wykorzystuję ją więc na śniadanie i zapiekam owsiankę, którą nafaszerowałam batatem i na odwrót. Owsiane oraz delikatne jaglane z słodkimi, świeżymi daktylami i aromatycznym cynamonem. Do tego ba...
An Apple A Day
Daktyle
,
Płatki owsiane
,
Czekolada
,
Owsiane
,
Cynamon
,
Masło orzechowe
,
Wypieki
,
Siemię lniane
,
Mleko owsiane
,
Batat (słodki ziemniak)
,
Płatki jaglane
Śpiące Paryżanki
Gotowanie i tworzenie potraw to dla mnie super zabawa. Sprawia mi to ogromną radość. Dziecko zachwycone i najedzone. Kanapki nie muszą być nudne.15 minut roboty i gotowe :)Dokładam wszelkich starań aby dostarczać mojemu dziecku odpowiednia ilość ...
Clauditte Miss Cooking
Dla dzieci
,
Na szybko
,
Śniadania
Pasta z soczewicy i kabanosa.
Ja i moja córka uwielbiam różne pasty na chleb no i dzisiaj zrobiłam na kolację pyszną pastę z kabanosa i Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle. Pasta nadaje się na kanapki a także śmiało można nią nadziewać np : jajka.Pastę podałam na ...
Sama słodycz u Asi
BOGUCICE
,
Testowanie Bonduelle
,
Pasty
,
Społem Kielce
Chleb pszenno żytni z otrębami owsianymi.
Dzisiaj zapraszam na pyszny chlebek pszenno - żytni z otrębami owsianymi.Do wypieku chleba użyłam produktów MŁYNÓW STOISŁAW, wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową http://www.stoislaw.com.pl/pl/.Składniki:1 szklanka ...
Sama słodycz u Asi
Młyny Stoisław
,
Domowe pieczywo
Roladki z sałatką
Moje dzieciństwo przypada na okres PRL-u kiedy to na półkach królował ocet, musztarda i majonez. Były to takie czasy że chleb posmarowany majonezem to był rarytas. Bardzo często taki jadłam. Nie tylko od święta ale także na niedzielę moja mama czarował...
wesoła kuchnia
Przekąski
Chleb codzienny na drożdżach (pszenny)
Po prostu chleb. Pieczony w żeliwnym garnku, domowy, pachnący i pyszny.Można dodać do niego co kto lubi: nasiona, cebulkę czy podrumieniony boczek.Składniki:Zaczyn:20 g. świeżych drożdży1 łyżeczka cukru pudru1/4 szklanki ciepłego mlek...
Sio-smutki
Bułeczki i pieczywo
Bułki śniadaniowe na maślance
Chleb się skończył, więc bułki upiekłam :) Jeśli zechcecie, także jeszcze zdążycie upiec je przed śniadaniem ;)Składniki na 8 sztuk:Zaczyn:40 g. świeżych drożdży3 łyżki ciepłej maślanki0,5 łyżeczki cukru pudru1 łyżka makiCiasto:2,5 szklanki mąki ...
Sio-smutki
Bułeczki i pieczywo
Omlet szpinakowy z wędzonym pstrągiem i fetą
Ostatnio prezentowałam kompletną kolację – dzisiaj śniadanie. Możecie przygotować je wcześniej i zabrać w pudełku do pracy. Nie dość, że atrakcyjnie wygląda to jeszcze jest pyszne. Oczywiście jak zawsze: polecam.Składniki: na 1 porcję1 średnie jajko2 b...
SMAKI EWY
Recenzja noży Victorinox ze sklepu Ostry-sklep.pl
Jakiś czas temu dostałyśmy prezent ze sklepu Ostry-sklep.pl. Były to dwa noże firmy Victorinox. Jak wiadomo żadna kucharka nie może się obejść bez porządnej patelni i ostrego noża, to też tym chętniej przystąpiłyśmy do testowania produktu.Noże pr...
Kolizje smaków
Recenzje akcesoriów kuchennych
Pieczony dorsz z ziołowymi pomidorkami
19.11.2017 Magda Taka pieczona ryba to wyjątkowa propozycja na co dzień. Smaki są iście niebiańskie - delikatny, soczysty dorsz a do tego świeży pomidorowo-maślany sos z mnóstwem ziół. Do tego ulubione dodatki jak purée czy chleb, a...
Smaczna Strona
Danie główne
,
Ryby
Pan con jamon y tomate
Wakacje zainspirowały mnie kulinarnie i językowo, i takie wyjazdy lubię najbardziej, nowe miejsce, inna kultura, język i obyczaje, klimat, a co za tym wszystkim idzie - kuchnia.Kuchnię hiszpańską bardzo lubię od zawsze, język również, ale tym raz...
maja skorupska
Kuchnia hiszpańska
←
Poprzednia
400
401
402
403
404
Następna
→