Chodził za mną majonez od dłuższego czasu, ale nie miałam ochoty na kupny sklepowy, ponieważ wiem jaki mają skład co tylko mnie zniechęciło. Wiedziałam jakie są podstawy do zrobienia swojego, ale nie miałam okazji go zrobić
Knedle truskawkowe podane z pysznym orzeźwiającym sosem truskawkowo-miętowym, to moja propozycja na dzisiejszy obiad. Knedle to szybkie i bardzo łatwe danie do przygotowania, w tym przepisie możemy wykorzystać ziemniaki z dnia poprzedniego! Czas, jaki ...
Nie każdy z nas ma możliwość zakupienia w pracy obiadu, dlatego też aby nie siedzieć z pustym żołądkiem, posiłek najlepiej zabrać ze sobą. Samodzielne przygotowywanie obiadów do pracy to oszczędność pieniędzy oraz brak pokus w postaci kalorycznych fast...
Serio jeszcze kilka lat temu uważałam, że risotto to po prostu byle jaki ryż wymieszany z mrożoną mieszanką warzyw... read more
Ten wpis Jak zrobić prawdziwe risotto 5 wskazówek pojawił się po raz pierwszy w Pani Fotograf Gotuje! Blog, ...
Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulinarna
Dziś na obiad zaplanowałam wołowinę, ale bez większego pomysłu co z nią zrobić. I tak około 15:00 wydeklarował się pomysł na przygotowanie własnego sosu barbecue i w tym sosie podać wołowienę. Potem pomyślałam o dodaniu do tego ryżu i tego co je...
Bigos domowy Tradycyjny bigos, jaki robi moja mama. Zajadamy się nim maksymalnie do znudzenia czyli, śniadanie, obiad, kolacja. Przepis jest banalny, wychodzi pyszny za każdym razem. Porcja spora jak na Święta, na bardzo duży garnek. Potrzebne n...
Bigos domowy Tradycyjny bigos, jaki robi moja mama. Zajadamy się nim maksymalnie do znudzenia czyli, śniadanie, obiad, kolacja. Przepis jest banalny, wychodzi pyszny za każdym razem. Porcja spora jak na Święta, na bardzo duży garnek. Potrzebne n...