Kolejna odsłona tostów z dodatkiem tuńczyka.
Składniki na 4 porcje:
- 4 kromki chleba tostowego
- 4 łyżki masła
- puszka tuńczyka we własnym sosie
- 6 pomidorków koktajlowych
- 4 plastry żółtego sera
- natka pietruszki
Przygotowanie:
1. Pieczywo przyrumienić w tosterze lub w piekarniku.
2. Ostudzone kromki posmarować masłem i ułożyć na blasze.
3. Tuńczyka odsączyć.
4. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić na pół.
5. Tuńczyka i 2 połówki pomidora ułożyć na toście.
6. Położyć plasterki sera.
7. Zapiekamy w piekarniku, aż ser się roztopi.
8. Tosty ozdabiamy połówką pomidora i posypujemy natką.
Porcja: 1 tost
Kalorie: 150 kcal