Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Żegnaj pomarańczo! – parę słów o mojej kuchni
Poezja smaku
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
335
Kategorie
247
Żegnaj pomarańczo! – parę słów o mojej kuchni
Obnażam przed Wami moją kuchnię. Pomarańczową kuchnię, którą kocham, w której uczyłam się gotować i z którą wiąże się mnóstwo ciepłych wspomnień. Niestety od bardzo dawna nie spełnia ona moich oczekiwań. Dlaczego? Jedenaście lat temu, gdy ją urządzał...
Poezja smaku
12 paź 17
Lifestyle
Lifestyle
10 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Poezja smaku
Najlepsze przepisy: ciasta, desery, pomysły na śniadanie i obiad
335
247
Polecane przepisy
„Kaukasis” i „Leksykon Smaków” – recenzje
Ostatnimi czasy moja kulinarna biblioteczka powiększyła się o kolejne książki. Wśród nich znalazły się dwa bardzo gorące tytuły: „Kaukasis” Oli Hercules, oraz „Leksykon Smaków” autorstwa Niki Segnit. Jeśli jesteście ciekawi tych książek, albo zastanawi...
pieprz czy wanilia fotografia i kulinaria
Różne
,
Książki
Jak zaplanować remont kuchni?
Wizja remontu budzi wiele emocji niekoniecznie pozytywnych, bo podczas remontów przecież zawsze coś idzie nie tak. Farba okazuje się być ciemniejsza niż na próbniku, kafelków okazuje się za mało, a pod tapetą znajdujemy nieplanowaną dziurę. D...
Poezja smaku
Lifestyle
KAUKASIS Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu | Recenzja
Zapraszam na recenzję książki :) KAUKASIS Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu Olia HERCULES Wydawnictwo Buchmann twarda oprawa, 240 stron Zapewne większość z Was będzie pamiętała Olię Hercules z cudownej książki Mamuszka, ...
Mienta blog
Recenzje książek
Gulasz wołowy z podgrzybkami i ziemniakami
Dziś przychodzę do Was z gulaszem , ale jakim ! Obok niego nie da się przejść obojętnie. Chociaż jest bajecznie prosty to dość czasochłonny. Nie wiem jak Wy ale gdy przychodzi sezon grzybowy mam głowę pełną pomysłów na ich wykorzystanie a po lesie spac...
SzczyptaChili.pl
Obiad
,
Wołowe
,
Grzyby leśne
,
Danie jednogarnkowe
,
Gulasz
,
Gulasz wołowy z podgrzybkami i ziemniakami
,
Wołowina
,
Ziemniaki
MĄKA MIGDAŁOWA DOMOWA
Ponieważ na moim blogu znajdziecie już niedługo sporo przepisów z wykorzystaniem mąki migdałowej, na wstępie - parę słów o niej
Moje Walijskie Pichcenie ...
Jak prawidłowo nakryć do stołu?
Cześć! Na blogu dzielę się z Wami przepisami na pyszne dania, ale chciałabym też poruszyć temat bliski gotowaniu i jedzeniu. Dlatego dzisiaj parę słów o tym, jak prawidłowo i według zasad savoir vivre, nakryć do stołu. W dzisiejszych czasach przywiązuj...
Anka Gotuje
Bez kategorii
,
Porady kulinarne
,
Serwis
,
Sztućce
,
Talerze
,
Zastawa stołowa
Bieganie - mój sposób na zdrowie i dobry humor
Zwykle raczę Was przepisami prosto z mojej kuchni, lecz zdrowy styl życia to nie tylko odżywianie, ale także aktywność fizyczna. Dziś parę słów o moim bieganiu. Jak to się stało? Dlaczego to robię? Jakie mam cele?O dziwo, wbrew temu co prezentuję obecn...
my healthy style
Jak zrobić zasmażkę?
Dzisiaj parę słów o zasmażce. Przygotowuje się ją, aby zagęścić zupy lub sosy. Kolor i konsystencja zasmażki zależą od długości zasmażania mąki z tłuszczem. Ja najczęściej przygotowuję złotą zasmażkę. Na patelni rozpuszczam 2 łyżki masła i następnie d...
Anka Gotuje
Porady kulinarne
,
Zasmażka
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone