Limoncello to włoski likier, który najlepiej na świecie smakuje, gdy jest dobrze zmrożony. Przygotowuje się go ze starannie obranych skórek cytryn, bez białych części.Ważne więc, by cytryny były najlepszej jakości.
Th...
Limoncello to włoski likier, który najlepiej na świecie smakuje, gdy jest dobrze zmrożony. Przygotowuje się go ze starannie obranych skórek cytryn, bez białych części.Ważne więc, by cytryny były najlepszej jakości.
Th...
Limoncello likier cytrynowy z Włoch. Najlepszy jest z cytryn z upraw ekologicznych, ale nie martwicie się ze zwykłych cytryn też można go zrobić. Jest bardzo prosty w wykonaniu i gotowy dość szybko, jak na produkt nalewkowy”...
Przed Bożym Narodzeniem zaopatrzyłam się w ekologiczne cytryny i zrobiłam 3 rodzaje alkoholu z cytryną w roli głównej : likier cytrynowy, cytrynówkę i krem cytrynowy. Alkohole cytrynowe można zrobić o każdej porze roku ; w zimie rozgrzewają, w lecie, s...
Karnawał to czas zabawy, intensywnych barw i smaków. Postanowiłem w związku z tą okazją przygotować wyjątkowe ciasto. Cytrynowe. Nie takie zwykłe, z lekkim aromatem żółtej skórki... Postanowiłem zrobić ciasto na miarę karnawału - eksplodujące swoją moc...
Likier kakaowy, jest jednym z najczesciej robionych likierow, w neapolitanskich domach. Prym wioda cytrynowe: limoncello i crema di limoncello. Likier jest kremowy iniezbyt mocny. Produkcja zajmuje doslownie chwile i likier jest po wytworzeniu go...