Chyba każdy z nas uwielbia świeże pieczywo. Mój brat potrafi zjeść bułkę "od tak" jeśli zobaczy jak apetycznie jest chrupiąca :) Jednak wiadomo, że po kilkunastu godzinach nasze pieczywo staje się stwardniałe i czerstwe, a wiadomo, że nie każdy ma czas rano chodzić do sklepu. Pamiętajmy jednak, że zamrożone pieczywo potrzebuje odpowiednio czasu by było gotowe do spożycia ;)
Jak mrozić?Świeże pieczywo (ale nie gorące) pakujemy w torebkę papierową lub woreczki spożywcze. Tak zapakowane wkładamy do zamrażarki.
Kiedy wyjmujemy?
Jeśli szykujemy na śniadanie to wystarczy wyjąć je wieczorem. Jeśli chodzi w ciągu dnia to wszystko zależy od wielkości pieczywa. Jednak umownie można przyjąć, że wystarczą 2-3 godziny ;)
Dla mnie jest to mega ułatwienie, a poza tym mogę się cieszyć świeżym pieczywem! :)
A jakie jest wasze zdanie o zamrażaniu pieczywa? Piszcie! :)