Mrożony baton czekoladowo - orzechowy
17B/25T/35W
Mrożone batony albo ciastka kiedyś gościły u mnie często na śniadanie, dziś skoro przerzuciłam się na białko i tłuszcze z rana idealnie sprawdzają się na kolację :) Wystarczy chwila wolnego dzień wcześniej i pyszne ciacho gotowe!
PRZEPIS /2 porcje/
banan
50g płatków jaglanych
szczypta soli i cynamonu
Suche składniki mieszamy i zalewamy odrobiną wody i czekamy aż nasiąkną. Po tym czasie rozgniatamy widelcem z odżywką białkową i bananem. Formujemy dwa batony.
Polewa:
20g oleju kokosowego
40g mleczka kokosowego
20g orzeszków ziemnych
2 łyżeczki kakao
syrop karmelowy
szczypta soli
Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i na bardzo małym ogniu podgrzewamy cały czas mieszając. Gdy masa stanie się jednolita polewamy batony. Wstawiamy na noc do zamrażalnika.