Bezglutenowe ciasteczka kokosowe powstały specjalnie na okoliczność warsztatów w Niepublicznym Żłobku „Stacyjkowo” w Brzesku. Maluszki z zapałem zabrały się do próbowania składników – wielką popularnością cieszyły się wiórki kokosowe
Ciasteczka są dziecinnie proste, w końcu poradziły sobie z nimi maluszki
Są bez glutenu – mąkę pszenną z powodzeniem zastępuje tutaj bezsmakowy kleik ryżowy dla niemowląt.

Składniki:
- 1 opakowanie kleiku ryżowego (160g)
- 140 g cukru
- 130 g wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 jajka

Masło podgrzać, tak aby było płynne, ostudzić. W misce połączyć wszystkie składniki (jeśli nie masz robota, możesz wymieszać dokładnie łyżką lub rękami), wymieszać dokładnie, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły. Z masy formować kulki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć dłonią i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 – 25 min. w temperaturze 180 stopni. Ostudzić na kratce.
