Składniki;300 ml śmietanki 30%
500 ml mleka 3,2 %
1 twarożek waniliowy homogenizowany
3 galaretki o różnych smakach i kolorach
żelatyna spożywcza
6 łyżek cukru
1 paczka cukru waniliowego
Wykonanie;Każdą galaretkę dobrze rozpuścić w osobnej miseczce w 300 ml gotowanej wody.(Dużo mniej wody niż w przepisie ,aby można było ja kroić po wystudzeniu).Przestudzoną wstawić do lodówki .Gdy stężeje pokroi w kosteczki.W tym czasie ubić śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym. Do śmietany dodać mleko ,a na koniec serek homogenizowany .Śmietanę ,mleko i serek zmiksować .W zagotowanej wodzie rozpuścić 4 łyżeczki żelatyny,przestudzoną dodać do masy śmietankowo- mlecznej ,chwilę miksując.Na średniej wielkości blaszce ułożyć kosteczki galaretki i zalać masą śmietanową.Wstawić do lodówki w celu stężenia.